Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας
Φωτιά καίει πευκόφυτη περιοχή στα Αθίκια Κορινθίας, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020. Πυρκαγιά ξέσπασε χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορίνθου η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ως τώρα έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί καθώς και μία παιδική κατασκήνωση. Στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων, ενώ από αέρος συντρέχουν πλέον 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νωρίτερα το τοπικό μέσο ililive έκανε λόγο για εγκλωβισμένους σε στάβλο στο Πελόβιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν πατέρα ΑμΕΑ, μαζί με τον γιο του. Παράλληλα φαίνεται πως η φωτιά έχει ήδη κάψει σπίτια στο Πελόπιο, το Πουρνάρι και τον Πλάτανο.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Μ. Χρυσοχοΐδης και Λ. Μενδώνη μεταβαίνουν στην Αρχαία Ολυμπία λόγω της πυρκαγιάς

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Τριπόλεως – Πύργου, από το 124ο χιλιόμετρο και το 130ο χιλιόμετρο έχει διακοπεί λόγω πυρκαγιάς. Μην μετακινείστε λόγω πυρκαγιών προς Ηρακλειά, Πελόπιο, Πλάτανο, Καυκωνία, Κοσκινιά, Πουρνάρι, Χελιδόνι, Μάγειρα, Κλαδέο, Μιράκα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά τη μετακίνησή τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική, στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκαν επτά εστίες φωτιάς μέσα σε δύο ώρες, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα. Οι αρχές διατυπώνουν «έντονη υποψία έως πεποίθηση» για εμπρησμούς.