Μήνυση Σαμαρά κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμηση

Μήνυση Σαμαρά κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμηση

Σκληραίνει η κόντρα Σαμαρά – Γεροβασίλη.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά της Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για εμπλοκή του πεθερού του αδερφού του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

«Θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Alpha 9.89», επισημαίνοντας ότι η ίδια ως κυβερνητική εκπρόσωπος έχει δεχτεί δύο μηνύσεις (από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουμουτσάκο) «διατυπώνοντας πολιτικά ερωτήματα, για τα οποία οφείλονται δημόσια απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι θα χαρακτήριζε τις κινήσεις αυτές ως «απώλεια ψυχραιμίας». Σημείωσε ότι δεν την απασχολεί αυτή καθαυτή η μήνυση και πως θα πρέπει να συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο το τι εννοεί ο καθένας παρέμβαση, ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και σε ποιον πρέπει να αποδοθούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Είπε επίσης ότι βεβαίως πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.