Μηνυτήρια αναφορά για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε η ΝΔ

Μηνυτήρια αναφορά για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε η ΝΔ

Σύμφωνα με τη Συγγρού, η αναφορά σχετίζεται με όλα όσα αφορούν στον διαγωνισμό.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν πριν από λίγο στον Άρειο Πάγο τα μέλη της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η αναφορά σχετίζεται, σύμφωνα με τη Συγγρού, με όλα όσα αφορούν στον διαγωνισμό, όπως ο έλεγχος της νομιμότητάς του, τα πόθεν έσχες των υποψηφίων, η λειτουργία της Επιτροπής κ.α.

Όπως υποστηρίζεται στο κείμενο «υφίστανται τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι η επιτροπή παραβίασε το καθήκον της προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών του στοιχείων και ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του κ. Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «προφανώς αποδεχόμενος ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης την εισήγηση της επιτροπής και ανακηρύσσοντας οριστικούς υπερθεματιστές, μεταξύ αυτών και την εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα, ουσιωδώς συνέπραξε στην τέλεση των ανωτέρω και ενδεχομένων και άλλων ποινικών αδικημάτων”.

Οπως δήλωσε και ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης, η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τυχόν παράνομες πράξεις και ειδικότερα για τα ζητήματα του ελέγχου του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Απ’ όσα δημοσιεύτηκαν, φαίνεται πως υπάρχουν αξιόποινες πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν από την ποινική δικαιοσύνη, συμπλήρωσε.

Η απόφαση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Πειραιώς ελήφθη σήμερα το πρωί, κατά τον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες και σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης της ΝΔ προς τη Δικαιοσύνη και κλιμάκωσης της επίθεσης προς την κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης μίλησε για «περίεργη και εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης» στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συμμετέχουν τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές, οι Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Τζαβάρας.