Minoan Group: Παραμένει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη

Minoan Group: Παραμένει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη

Ο όμιλος κατάφερε να μειώσει τις ζημιές και να πετύχει αύξηση εσόδων 18,6% στο α’ εξάμηνο.

Το όνομά της μας απασχόλησε έντονα την περσινή τουριστική σεζόν καθώς ήταν από τις ελάχιστες εταιρείες που προχώρησαν σε επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, όταν τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις κρίνονταν ανάγκη επιτακτική. Ο λόγος για την Minoan Group η οποία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται στο πρώτο εξάμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου 2015 κατά 18,6% και να αγγίζουν τα 40,8 εκατ. ευρώ, από 34,4 εκατ. ευρώ το 2014.

Η μητρική εταιρεία των Stewart Travel, John Semple Travel και King World Travel, που πρόσθεσε στην οικογένειά της την Martin Singer Travel, ανέφερε μείωση των λειτουργικών ζημιών της τάξης του 1,7%, στις 584.000 λίρες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ειδικότερα, στον τομέα των ταξιδιών αναψυχής κατεγράφη μικρή μείωση στα κέρδη προ φόρων, ενώ το σκέλος που περιλαμβάνει το γκολφ και τον Καναδά, είχε αύξηση μικτών πωλήσεων που ξεπέρασε το 35% και προμηθειών της τάξης του 27%.

Παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστικά αγορά, έπειτα από την αποχώρηση αρκετών αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών γραφείων, ο όμιλος Minoan Group είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επεκτατική πολιτική του εντοπίζοντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Christopher Egleton, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση σε αγορές οι οποίες θα συμβάλλουν σε αύξηση των εσόδων του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την Κρήτη, έναν από τους πιο δυνατούς τουριστικούς προορισμούς, τα σχέδια της Minoan Group για την κατασκευή του resort 5 αστέρων παραμένουν αντικείμενο επίσημης τελικής έγκρισης, με τον Egleton να εκτιμά ότι παρότι το χειρότερο μέρος της κρίσης φαίνεται να έχει ξεπεραστεί και η απόφαση της ελληνικής Βουλής είναι σε αντιστοιχία με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα εμπόδια πριν την λεπτομερή τελική συμφωνία. Ο ίδιος εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός λέγοντας πως θα είναι σύντομα σε θέση να μεταφέρει καλά νέα στους μετόχους, εφόσον η εικόνα του πολιτικού πεδίου στην Ελλάδα σταθεροποιείται και οι κυβερνητικές διαδικασίες επηρεάζονται σε μικρότερο βαθμό από τα μακροοικονομικά προβλήματα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, ο ισχυρός άνδρας της Minoan Group απέδωσε την ανοδική τους πορεία στην ισχυρή λίρα και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας του Ην. Βασιλείου, ενώ τόνισε ότι στο σκέλος των ταξιδίων, οι επιδόσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται και πως αυτό είναι μια εξέλιξη που θα αποτυπωθεί θετικά στα μελλοντικά οικονομικά μεγέθη. «Οι πωλήσεις παραμένουν ισχυρές, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στην κατάλληλη φάση για να προχωρήσουν στο υπόλοιπο του έτους και με το μάνατζμεντ να συνεχίζει να εξετάζει στρατηγικές επενδύσεις με όφελος εσόδων ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι επιδόσεις του σκέλους ταξιδίων και αναψυχής» δήλωσε χαρακτηριστικά.