Minoan Lines: Διακρίθηκε στα Corporate Superbrands

Minoan Lines: Διακρίθηκε στα Corporate Superbrands
Εκτός από τη γνώμη των καταναλωτών, η κριτική επιτροπή λαμβάνει υπόψη κριτήρια που αφορούν στην αναγνωσιμότητα και δύναμη φήμης, την αξιοπιστία και μακροχρόνια συνέπεια, την ποιότητα, τιμή και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και της εταιρικής υπευθυνότητας.

Μετά από 47 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας και καταξίωσης στον χώρο της ακτοπλοΐας, η Minoan Lines διακρίθηκε ως Superbrand στην κατηγορία Συγκοινωνία-  Μεταφορές. Πρόκειται για έναν διεθνή θεσμό, ο οποίος συντελείται σε περίπου 90 χώρες ανά τον κόσμο και στοχεύει στην προώθηση του branding και στην επιβράβευση των κορυφαίων επωνυμιών (brands) κάθε χώρας. Εκτός από τη γνώμη των καταναλωτών, η κριτική επιτροπή λαμβάνει υπόψη κριτήρια που αφορούν στην αναγνωσιμότητα και δύναμη φήμης, την αξιοπιστία και μακροχρόνια συνέπεια, την ποιότητα, τιμή και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και της εταιρικής υπευθυνότητας.

Η ιστορία της Minoan Lines ξεκινά το 1972 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν δημιούργησε τον στόλο της με πρωταρχικό σκοπό να παρέχει στο κρητικό επιβατικό κοινό υπηρεσίες μεταφοράς υψηλής ποιότητας, σε προσιτές πάντα τιμές. Σημασία δεν έχει μονάχα ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι, ως μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για τον καθένα. Αυτή η εταιρική φιλοσοφία είναι που συνέδεσε την Minoan Lines με την ιστορία της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, οδηγώντας τη σε μια σειρά από πρωτιές όλα τα χρόνια που ακολούθησαν.

Το πρώτο δρομολόγιο της Minoan Lines πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1974 με το F/B MINOS στη γραμμή Ηράκλειο- Πειραιάς- Ηράκλειο. Καθώς, ωστόσο, το όραμα της εταιρείας ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα, το 1981 εγκαινιάζεται η γραμμή Πάτρα- Αγκώνα παρέχοντας στο ελληνικό επιβατικό κοινό μια άκρως ποιοτική ταξιδιωτική επιλογή προς την Ιταλία, δίχως καμία έκπτωση στην ασφάλεια και τις ανέσεις.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα δρομολόγια αυξάνονται και η διάρκειά τους μειώνεται. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο, όμως, είναι η ποιότητα του κάθε ταξιδιού και η μοναδική εμπειρία που παρέχεται στον κάθε επιβάτη. Καινούριες παροχές προστίθενται διαρκώς, αφού πλέον στα πλοία της Minoan Lines εκτός των άλλων προσφέρονται Wi-Fi, Internet, Lounge Bar, Disco, Ποικιλία Εστιατορίων, Εμπορικό Κέντρο, Γυμναστήριο, Spa, Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Σκοπός του άριστα καταρτισμένου προσωπικού είναι να καλύψει όλες τις ανάγκες του κοινού, μετατρέποντας έτσι τη διάρκεια του ταξιδιού σε ποιοτικό χρόνο για τον επιβάτη.

Εκτός όμως από τις εμπορικές της δραστηριότητες, η Minoan Lines διακρίνεται και για το αξιόλογο κοινωνικό της πρόσωπο. Με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ευαισθησία και ευσυνειδησία, προάγεται η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, και υιοθετεί καινοτόμες πρακτικές, προσαρμοζόμενες στις απαιτήσεις της MARPOL και εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις των αρμόδιων ναυτιλιακών οργανισμών και φορέων για την πρόληψη της ρύπανσης, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Για το 2019, η Minoan Lines πρωτοπορεί με τον εκσυγχρονισμό των πλοίων της σε πράσινη τεχνολογία, με την εγκατάσταση ειδικών συσκευών καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), καθιστώντας την ως την πρώτη εταιρεία στο χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας που θα έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες απατήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) που έχει οριστεί για την 01/01/2020, εξαλείφοντας σε ποσοστό 97-98% τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και σε ποσοστό 70-80% τις εκπομπές αντίστοιχων επιβλαβών ουσιών.

Παράλληλα, με τις οικολογικές της δραστηριότητες, η εταιρεία υλοποιεί ένα πλούσιο πλάνο κοινωνικών δράσεων, υπό τη μορφή οικονομικής στήριξης ή δωρεάν μετακινήσεων, εστιάζοντας στους τομείς άνθρωπος, υγεία, αθλητισμός, εκπαίδευση, πολιτισμός και περιβάλλον που σαν στόχο έχουν να ενισχύσουν, να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν αξιόλογες πρωτοβουλίες και προσπάθειες, ανταποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνία μέρος των κερδών τους, αποσκοπώντας έτσι στην ευημερία και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.

Απόρροια όλων των προαναφερθέντων είναι η βράβευση της εταιρείας ως Superbrand, εφόσον η επιμονή στις αρχές ποιότητας και αξιοπιστίας πρέπει να αναγνωρίζονται. Η Minoan Lines παίρνει στα σοβαρά την ευχή για «καλό ταξίδι» και αναμένεται να ικανοποιήσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του επιβατικού κοινού και το φετινό καλοκαίρι.