Μείωση 62 δισ. ευρώ του χρέους σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Μείωση 62 δισ. ευρώ του χρέους σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η έκθεση αφορά το 2012 και πιο συγκεκριμένα τον απόλυτο αριθμό του ελληνικού χρέους.

Την ετήσια έκθεση του 2012 παρέδωσε, σήμερα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σύμφωνα με την οποία ότι ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους από 365 δισ. ευρώ μειώθηκε κατά 62 δισ. ευρώ.

«Οι διαπιστώσεις μας έχουν μια συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν, αλλά φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως οι κόποι και η στέρηση του ελληνικού λαού δεν πηγαίνουν χαμένοι, διότι κάποια σημεία αρχίζουν να βελτιώνονται» είπε ο κ. Καραβοκύρης, προσθέτοντας ότι «ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους, από 365 δισεκατομμύρια (2012) είδαμε να μειώνεται κατά 62 δισεκατομμύρια».

Διαβάστε ακόμη: Τα έσοδα του προϋπολογισμού προτάσσει το οικονομικό επιτελείο

Ο κ. Καραβοκύρης ανέφερε πάντως ότι «ακόμα υπάρχουν αποκλίσεις στον τομέα των εσόδων, της είσπραξης οφειλών που αφορούν σε πρόστιμα ή σε φόρους ή σε διάφορους άλλους λόγους».

Την πεποίθηση πως έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά εξέφρασε, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση για τον ισολογισμό και τον απολογισμό του έτους 2012, ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «η συνεργασία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αγαστή», αν και -όπως είπε- «υπάρχουν περιθώρια σύσφιξης των σχέσεων με το Ελεγκτικό Συνέδριο».