Μείωση πωλήσεων και ζημιές για τον όμιλο Frigoglass

Μείωση πωλήσεων και ζημιές για τον όμιλο Frigoglass

Συρρίκνωση 23,2% στα λειτουργικά κέρδη.

Ζημιές 39,4 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο όμιλος Frigoglass κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 13,7%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 39,4 εκατ. ευρώ από κέρδη 9,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 270,1 εκατ. ευρώ από τα 312,9 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα EBITDA συρρικνώθηκαν κατά 23,2%, στα 36,568 εκατ. ευρώ από τα 47,618 εκατ. ευρώ.

Τα κυριότερα στοιχεία των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου 2014 συνοψίζονται, ως εξής:

Πτώση 29 εκατ. ευρώ ή 21% στις πωλήσεις του κλάδου επαγγελματικής ψύξης, λόγω, κυρίως των δυσμενών συνθηκών στις αγορές της Ουκρανίας, Τουρκίας και Αφρικής, καθώς και της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου στην Ινδία, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Σταθερό περιθώριο μικτού κέρδους στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης, ωστόσο, η χαμηλότερη απορρόφηση λειτουργικών εξόδων, λόγω του χαμηλού όγκου, επηρέασε το περιθώριο EBITDA.

Αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο υαλουργίας κατά περίπου 8%, κυρίως, λόγω των αυξημένων πωλήσεων στη Νιγηρία και, παρά την αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Επαρκής απορρόφηση των πάγιων εξόδων, αλλά μικρότερο περιθώριο EBITDA στον κλάδο υαλουργίας, εξαιτίας των αδύναμων αποτελεσμάτων του Jebel Ali.

Έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης των αποθεμάτων (-18% από έτος σε έτος).

Δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 36 εκατ. ευρώ από την ενσωμάτωση της παραγωγής του εργοστασίου στην Τουρκία με εκείνου της Ρουμανίας.

Διαβάστε ακόμη:

Μειωμένες πωλήσεις αλλά και ζημίες εμφάνισε η Frigoglass