Μείωση τιμολογίων και ευκολίες προς επαγγελματίες προαναγγέλλει η ΔΕΗ

Μείωση τιμολογίων και ευκολίες προς επαγγελματίες προαναγγέλλει η ΔΕΗ

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους ασυνεπείς καταναλωτές.

Σε συνέδριο του Economist παρευρέθη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. Στο πλαίσιο αυτού, προανήγγειλε μείωση τιμολογίων στο μέτρο του δυνατού και περισσότερες ευκολίες προς τους επαγγελματίες για την πληρωμή των λογαριασμών.

Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε πως όσοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ έχουν τη δυνατότητα, θα βρεθούν στο στόχαστρο καθώς «η ΔΕΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» και «η σκόπιμη ασυνέπεια εκπλήρωσης των υποχρεώσεων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας λόγο για το Δημόσιο, σημείωσε πως «τα τελευταία χρόνια έχει παραχθεί ένα πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων, που φθάνουν στα όρια της εχθρότητας, και προκαλούν εύλογα ερωτήματα, και έφερε ως παράδειγμα την απαγόρευση των προσλήψεων στην επιχείρηση».

Στράφηκε, επίσης, ενάντια στη ΡΑΕ αναφέροντας πως «αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με προκατάληψη, απορρίπτει κάθε εύλογο αίτημά της και καλείται να αποφασίσει αν ο κεντρικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καταναλωτών της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης».

Ερωτηθείς σχετικά, αμφισβήτησε τη χρησιμότητα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ προκειμένου να αποκτήσουν οι ιδιώτες πρόσβαση σε φθηνές πηγές παραγωγής, λέγοντας ότι πρόκειται για εμβαλωματική λύση. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, για ποιο λόγο το θέμα αυτό συζητείται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.