Μειώσεις φόρων υπόσχεται η κυβέρνηση

Μειώσεις φόρων υπόσχεται η κυβέρνηση

Αλλαγές μικρής κλίμακας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Αλλαγές μικρής κλίμακας σε φορολογικές επιβαρύνσεις και έκτακτα μέτρα της τελευταίας τετραετίας, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, δρομολογεί η κυβέρνηση ύστερα από ανάλυση της δημοσιονομικής τους απόδοσης αλλά και των επιπτώσεων στα εισοδήματα των φορολογουμένων.

Το «λίφτινγκ» προανήγγειλε την Πέμπτη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ένα μοντέλο «ανάλυσης ευαισθησίας» των εισπρακτικών μέτρων που έχουν ληφθεί σε περιόδους αυξημένης πίεσης, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού στις διαβουλεύσεις με την τρόικα.

«Δεν είναι μόνο η έκτακτη εισφορά που πρέπει να ξαναδούμε, αλλά για παράδειγμα και ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς υπάρχει οριζόντια φιλοσοφία σε μερικές πτυχές του», υπογράμμισε.

Για να προχωρήσουν οι αλλαγές, όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία της εφαρμόζοντας τις 12 προαπαιτούμενες δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους για την εκταμίευση των δύο δόσεων ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο για το 2015 και την έκτακτη εισφορά προωθεί τη μείωση κατά 50% των συντελεστών 1%-4% που εφαρμόζονται για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr