Μειώσεις στις συντάξεις και φορολογία 65% στα μεγάλα εισοδήματα φέρνουν τα νέα μέτρα

Μειώσεις στις συντάξεις και φορολογία 65% στα μεγάλα εισοδήματα φέρνουν τα νέα μέτρα

Τι ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση και πόσο θα επηρεάσει το εισόδημα συνταξιούχων και εισοδηματιών.

Μειώσεις στις συντάξεις που μπορεί να φτάσουν το 30% αλλά και συντελεστή φορολόγησης 65% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ ετησίως φέρνουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά».

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα κάνει λόγο για πολύ σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό και στο συνταξιοδοτικό του Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον 44 είναι τα προαπαιτούμενα μέτρα που φέρονται να ζήτησαν από την ελληνική πλευρά οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων τεχνοκρατών στο Euroworking Group της Παρασκευής.

Στη δεύτερη δέσμη υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ή η εύρεση ισοδύναμου, η επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων κ.ά. Συνολικά οι δράσεις που προβλέπονται ξεπερνούν τις 40.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει τις προθεσμίες ούτως ώστε να εισπράξει την υποδόση των 3 δισ. ευρώ αλλά και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι σε παρέμβασή της η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, τόνισε ότι ίσως να μην χρειαστούν και τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση, ενώ η ίδια υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κουρέματος μεγάλων καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.