Μήπως η Apple σκοπεύει να φτιάξει τα δικά της τηλεοπτικά προγράμματα;

Μήπως η Apple σκοπεύει να φτιάξει τα δικά της τηλεοπτικά προγράμματα;

Πρόκειται, άραγε, η Apple να μπει στον κόσμο της παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων; Κι αν ναι, τι είδους προγράμματα αναζητεί; 

 

Αυτά τα ερωτήματα διακινούνται έντονα σε κύκλους των μέσων ενημέρωσης αφότου τη Δευτέρα το βράδυ κυκλοφόρησε η είδηση από την ιστοσελίδα Variety ότι η Apple εξετάζει μια τέτοια κίνηση.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι διευθυντές της Apple βρίσκονται σε εμπιστευτικές συνομιλίες με παράγοντες της βιομηχανίας του θεάματος.

Ένα διευθυντικό στέλεχος με εμπειρία στο Χόλυγουντ είπε ότι η Apple ζυγίζει κατά πόσο θα ήταν καλή ιδέα να ξεκινήσει να φτιάχνει τις δικές της πρωτότυπες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Αυτό θα έβαζε την Apple σε θέση ανταγωνιστική προς υπηρεσίες streaming όπως η Netflix, καθώς και προς παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC. Την ίδια στιγμή, θα μπορούσε η Apple να αναδειχθεί σε έναν νέο – και με μπόλικο διαθέσιμο ρευστό – αγοραστή περιεχομένου από τα στούντιο του Χόλυγουντ.

Πάντως, η πηγή συστήνει υπομονή διότι ακόμα «όλα είναι πολύ πρώιμα». Και ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που παρέθεσε η Variety.

Παραμένει άγνωστη η κλίμακα των φιλοδοξιών της Apple. Για παράδειγμα, η εταιρεία θα μπορούσε απλά να επιζητά την επέκταση αυτού που ήδη κάνει με την Apple Music, χρηματοδοτώντας π.χ. μουσικά ντοκιμαντέρ ή βίντεο από συναυλίες.

Ένα είναι σίγουρο: οι συναντήσεις μεταξύ της Apple και των παραγόντων στο Χόλυγουντ έρχονται σε μια στιγμή όπου ο ανταγωνισμός για την προσοχή του κοινού και τα δολάρια των συνδρομών έχει ανάψει.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Apple TV σε μια εκδήλωση στις 9 Σεπτεμβρίου.

Και έχοντας στραμμένο το βλέμμα της προς το μέλλον, ενδιαφέρεται να ξεκινήσει να πουλά ένα μπουκέτο τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου, αλλά έχει συναντήσει αντίσταση από κάποιους βασικούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών δικτύων.

Κάποιοι, πάντως, παραμένουν σκεπτικοί ως προς τις προθέσεις εταιρείας.

Ο Ρεξ Σόρκατζ, σύμβουλος στον κλάδο των media, έγραψε στο tweet: «Η Apple θα φτιάξει αυτοκίνητο, διαστημόπλοιο και κοινωνικό δίκτυο προτού στραφεί στις τηλεοπτικές εκπομπές».