Μήπως τελικά τα iPhone δεν πουλάνε τόσο πολύ;

Μήπως τελικά τα iPhone δεν πουλάνε τόσο πολύ;
An iPhone 6 Plus is pictured as the Apple iPhone 6s and 6s Plus go on sale at an Apple Store in Los Angeles, California September 25, 2015. REUTERS/Jonathan Alcorn TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1SHQZ

Φήμες για πτώση του ρυθμού παραγωγής των κινητών της Apple έριξαν τη μετοχή της εταιρείας.

Η μειωμένη ζήτηση για τα νέα μοντέλα iPhone ανάγκασαν την Apple να μειώσει κατά 30% την παραγωγή της, αναφέρει ρεπορτάζ του ιαπωνικού δικτύου Nikkei το οποίο παραθέτει πληροφορίες από ανώνυμες πηγές των κατασκευαστών της εταιρείας.

Η είδηση αυτή δεν άρεσε καθόλου στους επενδυτές οι οποίοι είδαν τη μετοχή της εταιρείας να χάνει 2,5% την Τρίτη, κλείνοντας τελικά στα 102,71 δολάρια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Apple έχει σχεδιάσει να μειώσει την παραγωγή των iPhone 6S και 6S Plus έως το τέλος του τριμήνου (δηλαδή το Μάρτιο) παρότι οι παραγγελίες για το ίδιο χρονικό διάστημα βρίσκονται εντός στόχων.

Τους τελευταίους έξι μήνες η μετοχή της Apple έχει χάσει το 18,8% της αξίας της υπό τους φόβους μειωμένης ζήτησης για τα νέα μοντέλα smartphone που κυκλοφόρησε.

Σύμφωνα με τις πηγές του Nikkei η Apple ανέμενε να υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση για τα τελευταία της κινητά, ιδιαίτερα στις κρίσιμες αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας όπου τα αδιάθετα προϊόντα αυξάνονται διαρκώς.

Το iPhone αποτελεί την κορυφαία πηγή εσόδων της Apple, καθώς έφερε στην εταιρεία τα 32,2 από τα 51,5 δισ. δολάρια που συγκέντρωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των iPad συνεχίζουν να πέφτουν ενώ η κατάσταση στους υπολογιστές Mac παραμένει σταθερή.

Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι αναφορές του Nikkei να μην είναι ακριβείς, καθώς σύμφωνα με τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, δεν υπήρξε την περασμένη χρονιά “ούτε μια αποκάλυψη” σχετικά με τους κατασκευαστές της εταιρείας “η οποία να ήταν τελικά αληθής”.