Μυρίζει μπαρούτι ξανά στην Τυνησία

Μυρίζει μπαρούτι ξανά στην Τυνησία

Βίαιη τροπή έχουν πάρει  οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης για τη δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης. 

Οι ταραχές στην Αίγυπτο, που έχει προκαλέσει η ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, πυροδοτούν διαμαρτυρίες και στην Τυνησία.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν την Πέμπτη όταν ο Μοχάμεντ Μπραχμί, μέλος της αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. Οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν ζητώντας τη διάλυση της κυβέρνησης.

Διαβάστε: Στο «κόκκινο» η Αίγυπτος

Τα συγκυβερνώντα κόμματα της Τυνησίας δήλωσαν το Σάββατο ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αναταραχές, καθώς οι διαδηλώσεις εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Εκπρόσωπος της Συντακτικής Συνέλευσης δήλωσε ότι αναμένεται να ληφθεί μια απόφαση μέσα στις επόμενες ώρες. «Η τάση είναι τώρα να προχωρήσουμε προς τη διεύρυνση της βάσης των εξουσιών», δήλωσε ο Μουφντί αλ-Μασάντι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκτόνωση των εντάσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πάρει βίαιη τροπή.

1/7