Μισέλ Ομπάμα προς νέους: Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί μέσω της κάλπης

Μισέλ Ομπάμα προς νέους: Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί μέσω της κάλπης
epa08056250 Former US first lady Michelle Obama smiles as she meets with Vietnamese students in Can Giuoc district, Long An province, Vietnam, 09 December 2019. Michelle Obama and US actress Julia Roberts are in Vietnam to promote girls' education, ahead of their visit to Malaysia for the Obama Foundation's Leaders: Asia-Pacific conference. EPA/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής απευθύνθηκε στους Αμερικανούς πολίτες, ζητώντας τους να εγγραφούν και να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η πρωτοβουλία από τότε που ξεκίνησε την ώθηση των εκλογών 2020.

Λιγότερες από εκατό μέρες μείνανε για τις εκλογές στις ΗΠΑ και η Μισέλ Ομπάμα φρόντισε να βεβαιωθεί για όλους ότι το γνωρίζουν. Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, μοιράστηκε πρόσφατα ένα βίντεο μέσω του οργανισμού της για τα εκλογικά δικαιώματα «When We All Vote».

Απευθύνθηκε στους Αμερικανούς πολίτες, ζητώντας τους να εγγραφούν και να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η πρωτοβουλία από τότε που ξεκίνησε την ώθηση των εκλογών 2020.

«Κάθε Αμερικανός αξίζει να «ακουστεί» η φωνή του στην κάλπη. Κάθε Αμερικανός αξίζει να έχει λόγο στο μέλλον αυτής της χώρας που όλοι αγαπάμε», είπε σε ένα κλιπ σχεδόν δύο λεπτών που δημοσιεύτηκε στο YouTube και στα κοινωνικά μέσα.

Μέχρι σήμερα, το «When We All Vote», έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο επιλέξιμους ψηφοφόρους , ενώ έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 100.000 από αυτούς.

Έχει επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση ατόμων, που παρέχουν εθελοντική υποστήριξη, για να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να ψηφίσουν στις εκλογές.

Η ομάδα ψηφοφορίας έχει επικεντρωθεί στους νεότερους ψηφοφόρους και έχει εγγράψει περισσότερους από 8.000 εκπαιδευτικούς και μαθητές γυμνασίου, στο «My School Votes», μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην εγγραφή των ψηφοφόρων.

Επιπλέον, περισσότερες από 250 οργανώσεις, έχουν υπογράψει για να βοηθήσουν την Obama, να αξιοποιήσει αυτούς τους επιλεγμένους ψηφοφόρους, που οι ομάδες υπηρετούν σε καθημερινή βάση. «Έχουμε μόνο 100 μέρες ακόμη», υπενθυμίζει στο βίντεο, “και πρέπει να κατευθύνουμε όλη μας την ενέργεια στο να βεβαιωθούμε ότι όλοι όσοι γνωρίζουμε, κατανοούν τη σημασία της φωνής τους και της ψήφου τους».