Οι μυστικές δημοσκοπήσεις της Μέρκελ και η Ελλάδα

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις της Μέρκελ και η Ελλάδα

Διαφορετική άποψη φαίνεται πως έχει η Καγκελαρία από την πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 

Αντίθετα προς τη βούληση των Γερμανών πολιτών, είχε αποφασίσει η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την ελληνική διάσωση, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel, που θέλουν την κ. Μέρκελ να λαμβάνει συχνά αποφάσεις με βάση τα ευρήματα μυστικών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Καγκελαρία παρήγγειλε στη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής περιόδου 2009-2013, 600 δημοσκοπήσεις από διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες κόστισαν δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Κάποια συμπεράσματα συμπεριλήφθησαν στην κυβερνητική διακήρυξη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι πολίτες υποστήριζαν στην πλειοψηφία τους την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η καγκελάριος έλαβε πάντως υπόψη της το «όχι» των πολιτών στο θέμα της αμοιβαιοποίησης του χρέους.

Η υπόθεση των μυστικών δημοσκοπήσεων αποκαλύφθηκε όταν ο «πράσινος» πολιτικός Μάλτε Σπιτς προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου ζητώντας να του παραχωρηθούν τα σχετικά αρχεία, επικαλούμενος την ελευθερία της πληροφόρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Το παρατραβούν οι Γερμανοί

Σε ύφεση και η κραταιά Γερμανία