Μυστική σύσκεψη των αρχηγών των επιτελείων στο ΓΕΕΘΑ

Μυστική σύσκεψη των αρχηγών των επιτελείων στο ΓΕΕΘΑ

Φόβοι για μαζική αποστράτευση ένστολων εξαιτίας των διατάξεων του νέου πολυνομοσχεδίου.

Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Κωσταράκου και των αρχηγών όλων των όπλων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν, όπως γίνεται γνωστό, η ενεργοποίηση διαδικασίας έγκυρης ενημέρωσης των αξιωματικών στις χαμηλότερες βαθμίδες για τις εξελίξεις που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες και κυρίως για τις βελτιώσεις που έγιναν σχετικά με την αρχική διάταξη για τους ένστολους.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, αυτό κρίθηκε σκόπιμο διότι η αναστάτωση που προκλήθηκε δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει και αναπαράγονται διάφορες φήμες και εικασίες που την επιτείνουν. Παράλληλα, το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ηγεσίας των Εν. Δυνάμεων είναι ότι θα πρέπει να αναμένεται και η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς πιστεύουν ότι και τότε θα γίνει προσθήκη επιπλέον βελτιώσεων στην τελική διατύπωση του επίμαχου άρθρου.

Η σύσκεψη όμως έχει ιστορία, για το πως φτάσαμε σε αυτήν.

Όλα ξεκινάνε από ένα ενημερωτικό υπόμνημα που παρέδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ την περασμένη Δευτέρα στον υπουργό Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλο και προκάλεσε συναγερμό στην κυβέρνηση, ενόψει κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου. Το υπόμνημα περιέγραφε με μελανά χρώματα την επόμενη ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις εφόσον στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονταν, τελικά, οι ρυθμίσεις για συγχώνευση των επικουρικών ταμείων των ενστόλων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, με παράλληλη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικών ελλειμμάτων στα Μετοχικά Ταμεία, θέματα στα οποία υπήρξε τελικώς κυβερνητική αναδίπλωση.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr