Το «μυστήριο» της Αμφίπολης σε νέα τρισδιάστατη παρουσίαση

Το «μυστήριο» της Αμφίπολης σε νέα τρισδιάστατη παρουσίαση

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

Η ανασκαφή στον τάφο ολοκληρώθηκε, αλλά η έρευνα στον λόφο Καστά συνεχίζεται γιατί έχει ακόμη πολλά μυστικά να αποκαλύψει, ανέφεραν η επικεφαλής της ανασκαφής Κ.Περιστέρη και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λ.Μενδώνη μετά την αποκάλυψη των ανθρώπινων οστών στον τρίτο ταφικό θάλαμο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «με την αποκάλυψη του κιβωτιόσχημου τάφου και του σκελετού του νεκρού ολοκληρώνεται η φάση αυτή της αρχαιολογικής έρευνας. Υπολείπονται πολλά να γίνουν για το συνολικό μνημείο το οποίο καλύπτει ο Τύμβος Καστά.

» Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που ένα τόσο σημαντικό μνημείο προστίθεται στο παζλ της ιστορίας και της αρχαιολογίας της περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή που ένα τέτοιο εύρημα, ένα τόσο σημαντικό μνημείο, έρχεται να συνδεθεί με όλα τα άλλα πλούσια ευρήματα της περιοχής, αποτελώντας και συμπληρώνοντας ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό πόρο για το σύνολο της Μακεδονίας και της χώρας».

H Αμφίπολη εξακολουθεί να απασχολεί τα παγκόσμια ΜΜΕ , ενώ ένα ακόμα βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με εντυπωσιακή αναπαράσταση.

Δείτε το βίντεο: