Μηταράκης: Ομαλά εξελίσσεται η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»- Το τείχος ανοσίας θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ομαλή διεξαγωγή του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» και του εμβολιασμού των πολιτών στο νοσοκομείο Χίου διαπίστωσαν, όπως επισήμαναν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Επισκέφθηκαν το νοσοκομείο κι ενημερώθηκαν από τη διοικήτρια, Ελένη Κανταράκη, ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, ενώ- με βάση τα κλεισμένα ραντεβού – είναι ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών.

Ο υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ευχαρίστησαν τη διοίκηση και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσπάθειά τους, τόσο για την εφαρμογή του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» και τον εμβολιασμό των πολιτών,  όσο και κατά τους προηγούμενους μήνες, καθώς ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στην πίεση της πανδημίας.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι η «Γαλάζια Ελευθερία» εξελίσσεται ομαλά. Οι Χιώτες έρχονται να εμβολιαστούν κι αυτό το τείχος ανοσίας είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά μετά από τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε με την πανδημία. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοικήτρια είναι ότι το νοσοκομείο Χίου ανταποκρίθηκε στην πίεση που όλη η χώρα είχε τους προηγούμενους 12 μήνες λόγω της πανδημίας, πολλαπλασίασε τα διαθέσιμα κρεβάτια για τον Covid από δύο σε 29 και, γενικότερα, κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Συγχαρητήρια και σε εσάς και στους γιατρούς και σε όλο το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου» είπε ο υπουργός.

Π. Αρκουμανέας: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, θέλει ακόμα προσοχή 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, συνεχάρη το προσωπικό «για το έργο που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Όπως σημείωσε, «το πολύ σημαντικό είναι να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί. Πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας τους επόμενους μήνες  για όλους μας, γιατί ναι μεν βλέπουμε ότι υπάρχει μία μείωση στην πανδημία, αλλά δεν έχει τελειώσει. Θέλει ακόμα προσοχή. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά προσέχουμε. Εμβολιαζόμαστε και ξεκινάμε τους εμβολιασμούς στα νησιά, στους πρόσφυγες και θα πάμε και στις δομές σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας για την «Ελευθερία»».