Μυτιληναίος: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για τις επενδύσεις

Μυτιληναίος: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για τις επενδύσεις

«Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν εξαιτίας της δυσπιστίας του πολιτικού κόσμου».

Η πολιτική σταθερότητα είναι σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Μυτιληναίου, η βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

«Φαίνεται», είπε μιλώντας σήμερα στο βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ, «ότι υπάρχει μια στροφή στο ρεαλισμό από μια αριστερή κυβέρνηση, παρά τα λάθη που έγιναν το 2015, κάτι που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Η σταθερότητα δεν εξαρτάται τόσο από την κυβέρνηση όσο από την αντιπολίτευση, ελπίζω η στροφή να έχει διάρκεια».

Ο κ. Μυτιληναίος άσκησε επίσης κριτική για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι έγιναν ταμπού ενώ «η φασαρία, όπως είπε, γίνεται για το πώς θα βολευτούν τα συμφέροντα που τις λυμαίνονται».

Τόνισε ότι τα κοινωνικά οφέλη θα είναι πολλαπλάσια από το τίμημα που θα συμφωνηθεί ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται πολύ χιούμορ για να τοποθετήσει κανείς υπουργό υπεύθυνο για τις ιδιωτικοποιήσεις τον εξαίρετο κ. Λαφαζάνη».

Ανέφερε επίσης ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν εξαιτίας της δυσπιστίας του πολιτικού κόσμου και της αναξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεσμοθετήθηκε ο δημοσιονομικός «κόφτης».