Βόμβα Μητρόπουλου: Μείωση τουλάχιστον 30% σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ

Βόμβα Μητρόπουλου: Μείωση τουλάχιστον 30% σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλάει στην συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις καταγγελίες περί φοροδιαφυγής , Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Η κυβέρνηση εμπαίζει για ακόμη μία φορά τους ασφαλισμένους», σημειώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Όλοι κάτω από 1.000 ευρώ και κυρίως κάτω από 800 ευρώ θα έχουν μείωση τουλάχιστον 30% στη σύνταξή τους», ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο εργατολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στις επτά ρυθμίσεις για τις οποίες κάνει λόγο η ΕΝΥΠΕΚΚ και οι οποίες πλήττουν μόνο τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στις ρυθμίσεις αυτές συγκαταλέγονται: 1) η μείωση του κατώτατου ορίου σύνταξης από 486 στα 392 ευρώ, 2) η μείωση του τμήματος μεταξύ οργανικού και κατώτατου ποσού σύνταξης, 3) η αύξηση της εισφοράς περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4 σε 6% και επιβολή εισφοράς 6% στις επικουρικές, 4) η άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων και οριστική κατάργησή του έως το 2019, 5) το πάγωμα της κατώτερης σύνταξης στη σημερινή ονομαστική της αξία ως το 2021, 6) η κατάργηση χορήγησης σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα και 7) η μείωση 10% σε όλους όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένες συντάξεις λόγω ορίου ηλικίας.

«Η κυβέρνηση σε διάφορους τόνους διαβεβαιώνει ότι από τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό δεν θα πληγούν οι συνταξιούχοι κάτω των 1000 ευρώ. Εμπαίζει άλλη μια φορά ασφαλισμένους-συνταξιούχους, ολόκληρο τον λαό μας!» κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.