Μητσοτάκης-Χαράρι σε μία διαφορετική συζήτηση στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum

Μητσοτάκης-Χαράρι σε μία διαφορετική συζήτηση στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum
Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com.

Μία συζήτηση διαφορετική από τις άλλες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο Athens Democracy Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2020. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συζητήσει με το διάσημο Ισραηλινό ιστορικό, καθηγητή και φιλόσοφο Γιουβάλ-Νώε Χαράρι για θέματα που… πολλά δεν θα έχουν σχέση με την πολιτική.

Ο Γιουβάλ-Νώε Χαράρι είναι ιστορικός, καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και συγγραφέας των βιβλίων «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου» και «Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος», τα οποία έχουν πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες.

Στα γραπτά του, ο Χαράρι ασχολείται με σημαντικά θέματα που απασχολούν το σημερινό αναγνώστη και πολίτη, όπως το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης, της συνείδησης και της νοημοσύνης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του Χαράρι για την τεχνολογία, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην εξουσία.

Προσφάτως, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό δίκτυο ο συγγραφέας είπε ότι θα επέλεγε την Ελλάδα για να διαχειριστεί παγκοσμίως την κρίση του κορονοϊού και όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Με αφορμή το κύριο θέμα του φετινού Forum, Η Νέα (Αντι) Kανονικότητα, η συνομιλία του Χαράρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ματιάς του συγγραφέα, καθώς θα αναδείξει ιδέες του για την ανάγκη την επανα-επινόησης της δημοκρατίας προκειμένου το πολίτευμα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και τις επιθέσεις που αντιμετωπίζει σήμερα σε όλο τον κόσμο, ειδικά από το τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19.  Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 11.35.

Η φετινή εκδήλωση Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United National Democracy Fund), το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την Καθημερινή. Περισσότεροι από 50 ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους www.athensdemocracyforum.com είτε με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Με βασικό παρουσιαστή τον αρθρογράφο των New York Times,  Roger Cohen, το συνέδριο θα συντονίσουν επίσης οι σημαντικότεροι συνεργάτες των The New York Times:  Liz Alderman (Chief European Business Correspondent); και Steven Erlanger (Chief Diplomatic Correspondent – Europe).

Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com.