Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” η συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” η συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο περιθώριο των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ενώ θα έχει στο περιθώριο σειρά σημαντικών διμερών συναντήσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεωρείται σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά λαμβάνονται σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, φέρνοντας ως παραδείγματα την έλευση ηγετών των Βαλκανίων, και «όλης της ηγεσίας της Ευρώπης» στην Αθήνα, ενώ λίγες ημέρες μετά ήρθε στη χώρα μας ο Ινδός πρωθυπουργός της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Ισχύει η επίσκεψη εργασίας του Γιώργου Γεραπετρίτη στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας: «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν στο Βίλνιους. Η χώρα μας προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος. Κατά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν θα προετοιμαστεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Τούρκο πρόεδρο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέο «σκωτσέζικο ντους» από τον Ερντογάν στη Σουηδία

Πηγή: News247.gr