Μητσοτάκης: Η ΕΕ να φανεί συνεπής απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πριν την έναρξη του Συνόδου της ΕΕ.

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε το Brexit και την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη συνεδρίαση. Η επικαιρότητα όμως μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα που θα χρειαστεί να συζητήσουμε. Στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Ελλάδα τα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα αλλά θα χρειαστεί απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί. Εφόσον αυτοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ζήτησα από τον Σαρλ Μισέλ να προσθέσουμε στη συζήτηση και το θέμα της Τουρκίας και των προκλήσεων. Θα συζητηθεί την Παρασκευή και θα ενημερώσω τους συναδέλφους για τις νέες προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ για τα Βαρώσια. «Η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή εφόσον συνεχιστεί να έχει τις ανάλογες συνέπειες», κατέληξε.