Μητσοτάκης: Λάθος η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό

Μητσοτάκης: Λάθος η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό
epa06038804 A handout photo made available by the New Democracy party (ND) shows New Democracy leader Kyriakos Mitsotakis (L) speaking with European People’s Party (EPP) chairman Manfred Weber (R) during their meeting at the ND party’s office in Athens, Greece, 20 June 2017. Manfred Weber is on a two-day official visit to Athens. EPA/DIMITRIS PAPAMITSOS/HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Τη δική του πρόταση για το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων καταθέτει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

«Λάθος» χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων μετεγκατάστασης προσφύγων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι λάθος η πρόταση Τουσκ. Απαιτείται δίκαιος και αναλογικός επιμερισμός της κοινής μας ευθύνης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στη σύνοδο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Το μεταναστευτικό ζήτημα θα μας απασχολεί για καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αντιμετωπίζουμε με παραμορφωτικούς εθνικούς φακούς. Η πρόταση του Προέδρου Τουσκ αναφορικά με το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων είναι λάθος.

Και είναι λάθος, όχι μόνο επειδή η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων – με ελάχιστες εξαιρέσεις – λειτουργεί, αλλά και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και ο μόνος τρόπος να εκφράζουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη είναι μέσω ενός δίκαιου και αναλογικού επιμερισμού της κοινής μας ευθύνης».