Μητσοτάκης: Με το να στήνονται «παράγκες» στο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας

Ο Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για υπαλλήλους του ΟΤΑ.

Στην αντεπίθεση πέρασε η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να εκτοξεύει βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους ΟΤΑ.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβασιούχων ΟΤΑ και επιπλέον αποφάσισε, την Πέμπτη 11 Μαΐου, πως οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τους μισθούς που έχουν παράτυπα λάβει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι με αφορμή τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τους ΟΤΑ, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παίζει με τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων. «Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή», σημειώνει στη δήλωσή του ο αρχηγός της ΝΔ, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψεύδεται, παρανομεί και κοροϊδεύει τους πολίτες».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έγιναν με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Συνεχίζει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες.
Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του Κράτους.
Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή.
Με το να στήνονται “παράγκες” στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.
Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθούμε την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας.
Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».

Τζανακόπουλος: Δεσμευόμαστε για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων

Από τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ ξεκίνησε, την Πέμπτη, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.

Εισαγωγικά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο – «αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προχώρησε σε μια «απαράδεκτη» ανακοίνωση και ότι επιδεικνύει «χαιρεκακία» σε ένα θέμα που οι κυβερνήσεις του κόμματός του προκάλεσαν.

Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετέφερε τη δέσμευσή της ότι: «Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων». Επίσης, ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Όμως, συμπλήρωσε ότι «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».