Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός – Να τελειώσει η φαρσοκωμωδία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αιχμηρή δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη σημερινή παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αλλά και την αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για έναν «εκβιαζόμενο» από τον Πάνο Καμμένο πρωθυπουργό και ζητώντας εκλογές προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μία «σταθερή, αποφασισμένη» κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση που πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, εισερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στο Στρασβούργο:

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις, φοβάμαι, ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας σήμερα απέπεμψε τον υπουργό  Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της.

Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Είναι πια ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.

Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα. Θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».