Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας στις αναφορές για τις διακοπές του έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας στις αναφορές για τις διακοπές του έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Η συζήτηση για τα σκάφη δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό - Είναι βαθιά πολιτική» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία του παραδέχθηκε ότι η συζήτηση και η σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτης «ξέφυγε» , αλλά ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία χυδαία αναφορά στην οικογένεια του.

«Η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε. Όλοι με ξέρουν – και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε πως «Θα απαντάω – γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή. Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός – ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση – όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους».

Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. Κάποια στιγμή όμως η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έκρυβε μέσα του, μίλησε με ύφος απαράδεκτο για πολιτική αντιπαράθεση. Ακόμα και σε ταραγμένες εποχές, δεν θυμάμαι κανέναν πολιτικό να αναφέρεται με τέτοιο ύφος σε κανέναν πολιτικό του αντίπαλο. Είναι κι αυτό ένα από τα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε μαζί του και ευτυχώς, θα φύγει μαζί του. Όταν κ. Τσιπρα μου μιλάτε στον ενικό, δεν θίγετε εμένα αλλά το αξίωμά σας. Απαράδεκτο το ότι χαρακτηρίσατε “περιφερόμενη γλάστρα” τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο Στέλιος απάντησε νηφάλια, με εφτά λέξεις “είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα”. Κατά βάθος πρέπει να σας ενοχλεί, ότι συντάχθηκε με τη ΝΔ και είναι δικός μας υποψήφιος» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 «Ειλικρινή συγγνώμη έπρεπε να ζητήσει ο Πολάκης και όλα θα είχαν τελειώσει»

«Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί. Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας».

Αναφερόμενος στις διακοπές του πρωθυπουργού στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου τόνισε: «Όταν έχεις κάνει καριέρα, κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους σου για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται, ότι κάνεις κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες για συναλλαγή. Κι ακόμα δεν μας έχετε απαντήσει, εάν έχετε προτείνει την κυρία Παναγοπούλου για “αθάνατη”».

«Έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές»

«Έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον Μανώλη Κεφαλογιάνη που σε εκπομπή έδειξε ψευδείς φωτογραφίες για σχέσεις του πατέρα του πρωθυπουργού με τη χούντα.

«Επίσημο κυβερνητικό δόγμα ο Πολακισμός, μια μορφή φασισμού»

Μίλησα για τον Πολακισμό, που έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μια μορφή φασισμού.
Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι», ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: «Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία – αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε – και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών».

«Παρεξηγήσιμη η δημοσιοποίηση της απόφασης της έρευνας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τον Κουφοντίνα»

«Καταστήσατε τους πολίτες και ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων σας παντού: στα μαγαζιά τους, στα πανεπιστήμια, μέσα στις περιουσίες τους, στους δρόμους που περπατούν. Ως εδώ!» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ χαρακτήρισε παρεξηγήσιμη την δημοσιοποίηση της έρευνας από την εισαγγελέα του Αρειου Πάγου. «Θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία»

«Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωσε πως σηκώνει το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «αφού λοιπόν εσείς μετατρέψατε την Ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση σας, και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή. Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές. Και να δώσετε επιτέλους τη δυνατότητα στον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του».