Μητσοτάκης: Παράδειγμα επιχειρηματικότητας και startup κοινότητας το Ισραήλ

Μητσοτάκης: Παράδειγμα επιχειρηματικότητας και startup κοινότητας το Ισραήλ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ακούει πολίτες που του μιλάνε σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Αχαρνών, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιόδευσε σήμερα, στον Δήμο Αχαρνών, προκειμένου να ακούσει από κοντά τους πολίτες, αλλά και τοπικούς φορείς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/STR

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ. 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ θερμή συνάντηση, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για τη χώρα μας και εξέφρασε την χαρά του που η πολιτική προσέγγιση, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, είναι μια πολιτική, η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

«Σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός είναι ένας κλάδος, στον οποίο η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Σημείωσε επ’αυτού, ότι ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.

«Στη συνέχεια της επίσκεψής μου, θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές εταιρίες start ups, για να μπορέσω να διαπιστώσω ο ίδιος τον τρόπο, με τον οποίο το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αλλά σίγουρα το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά, για το πώς στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πώς μεγαλώνουν, πώς προσελκύουν κεφάλαια και πώς τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα», είπε συγκεκριμένα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ