Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου

Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις», Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σημαντική αύξηση» του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου, ανακοίνωσε από τη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές ξανά».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας που είναι προϊόν της αύξησης των τιμών ενέργειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών, «χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση» και προσέθεσε: «Γνωρίζω πόσο ο προϋπολογισμός ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί για εξωγενείς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί. Το επίδομα 200 ευρώ θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου 2022».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νομοσχέδιο είπε πως έρχεται να ξαναβάλει στον πυρήνα της πολιτικής μας τη διασύνδεση μεταξύ των αναγκών των επιχειρήσεων και της προσφοράς εργασίας από την ελληνική αγορά. «Πρέπει να συνδέσουμε τη ζήτηση της αγοράς με την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, να παρέχουμε σύγχρονες δεξιότητες, να διακρίνουμε και τους αληθινούς ανέργους, αυτούς που έχουν ανάγκη ουσιαστικής κρατικής αγοράς. Να το κάνουμε ώστε οι δημόσιοι πόροι να μη σπαταλώνται οριζόντια σε επιδόματα άλλα στοχευμένα» σημείωσε.