Μητσοτάκης στη σύνοδο ΝΑΤΟ: Για να πετύχουν οι κυρώσεις στη Ρωσία πρέπει να εφαρμοστούν από όλους

Μητσοτάκης στη σύνοδο ΝΑΤΟ: Για να πετύχουν οι κυρώσεις στη Ρωσία πρέπει να εφαρμοστούν από όλους
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Κροατίας Zoran Milanovic (Α), κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ όσο και για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα βρεθούν στο επίκεντρο και των δύο συνόδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή για την υποστήριξη της Ουκρανίας με αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια, στη στήριξη των κυρώσεων, καθώς και στην υποδοχή άνω των 13.000 Ουκρανών προσφύγων από τη χώρα μας.

Έκανε επίσης ειδική μνεία στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τόνισε ότι για να έχουν αποτελεσματικότητα ως μέσο πίεσης είναι αναγκαία η ενιαία εφαρμογή τους από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μαριούπολη και στις ανθρώπινες απώλειες που αποτελούν τραγωδία όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ελλάδα που πενθεί ήδη απώλειες ομογενών.