Μητσοτάκης στη Βουλή (Live): Ο κόσμος σας βαρέθηκε και δεν αντέχει άλλο

Μητσοτάκης στη Βουλή (Live): Ο κόσμος σας βαρέθηκε και δεν αντέχει άλλο
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Ολομέλεια στη συζήτηση του ν/σ Κύρωση Συμφωνίας για Αλιεία όπου έχουν εισαχθεί τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα προς ψήφιση, στη Βουλή, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κυνική» χαρακτήρισε τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι εν γνώσει του τσάκισε τη μεσαία τάξη της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας.

«Ελπίζω να μην μιλήσετε για «σαρανταποδαρούσες» γιατί ο κόσμος σας βαρέθηκε και δεν αντέχει άλλο», συμπλήρωσε.

«Άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας»

«Η κυβέρνησή σας δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στη Βουλή, όπου συζητείται επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού”.

«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπόθεση Παπαδήμου

Αναφορικά με την σύλληψη του δράστη της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου αναρωτήθηκε ποιος όπλισε το χέρι του. «Ποιος έκανε ακραία αντιπολίτευση κατασκευάζοντας ενόχους για τα μνημόνια; Ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία για μνημόνια.

«Εσεις το κάνατε όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε μνημόνια».
Κατήγγειλε ότι η σύλληψη του δράστη έγινε με νομοθέτημα που αφορά την αξιοποίηση DNA που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να καταργηθεί.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου

Ψηφίστηκε παρά την αντίδραση δικαστικών και εισαγγελέων και τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα. Δυο χιλιάδες έγκλειστοι βγήκαν από τη φυλακή και πολλοί επέστρεψαν στο έγκλημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε τι έχει να πει η κυβέρνηση για θύματα δολοφονιών με δράστες που απελευθερώθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens»

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού για τρίτη φορά στη Βουλή και συνέχισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».

Επανήλθε στις αναφορές του περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της ΝΔ. Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

Είπε ακόμη: «Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε ήταν σύμβουλός μου. Για τον κ. Μαυρίκο, ούτε τα γνωρίζω, ούτε με αφορούν, αλλά πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Μαυρίκο».

Διαβάστε επίσης: «Ακονίζουν τα μαχαίρια» Τσίπρας και Μητσοτάκης για το θέμα της εγκληματικότητας