Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: «Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός»

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: «Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός»
Συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ευρωπαϊκή τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία. Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας και μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα εδάφη της

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και έχει μεγάλη σημασία πώς θα αξιοποιηθεί εφόσον επιτευχθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του, υπογράμμισε τη σημασία του αμερικανικού ρόλου και της διατλαντικής σχέσης, ενώ τόνισε εμφατικά την πάγια θέση της Ελλάδας, ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας και πως μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα εδάφη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: