Μητσοτάκης στο υπουργικό: Πάνω από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε τρεις μέρες

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Πάνω από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε τρεις μέρες
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, Αθήνα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Μια άλλη όψη της πραγματικότητας για την πρόοδο των εμβολιασμών κι ένα μήνυμα σε όσους ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την εισαγωγική τοποθέτησή του στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Πριν ξεκινήσουμε, μία παρατήρηση σχετικά με την πανδημία και ενόψει της εφαρμογής και των νέων μέτρων από το Σάββατο. Όπως έχουμε πει πολλές φορές υπάρχει όντως μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων. Υπάρχει μία μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Θυμίζω ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο, σε μία μέτρηση η οποία είχε γίνει, μόλις το 33% των ενηλίκων μας έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων.

Το αναφέρω γιατί απέναντι στο φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση.

Το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε».