Mizuho: Ο Biden εκτοξεύει το Bitcoin, έρχονται αγορές 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Mizuho: Ο Biden εκτοξεύει το Bitcoin, έρχονται αγορές 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων
epa06403161 A golden symbolic Bitcoin is pictured in Duesseldorf, Germany, 22 December 2017. Bitcoin, the cryptocurrency that has soared in value this year, plunged below 11,000 Dollars on 22 December, sinking by nearly half from a record high it hit less than a week ago. The cryptocurrency, which allows anonymous transactions unrestricted by global borders, is popular with tech heads, people suspicious of government and those seeking to launder money. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να διοχετεύσουν οι Αμερικανοί πολίτες στην αγορά του Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες, εκτοξεύοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος στα ύψη, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έρευνά της η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Mizuho Financial Group.

Όπως είναι γνωστό, οι πολίτες των ΗΠΑ αναμένεται να λάβουν ως χρηματικό βοήθημα  τσεκ ύψους 1.400 δολαρίων, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού πακέτου Biden ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Mizuho, μεγάλο μέρος από αυτή την ενίσχυση θα κατευθυνθεί στο χρηματιστήριο όσο και στα κρυπτονομίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, το 10% των περίπου 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι 40 δισεκ. δολ., που θα δοθούν υπό τη μορφή απευθείας μεταβιβαστικών πληρωμών στους Αμερικανούς θα μπορούσε να επενδυθεί στην αγορά Bitcoin και μετοχών.
Η Mizuho Financial Group ρώτησε 235 άτομα με εισόδημα κάτω από 150.000 δολ. Έως και το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα επενδύσουν το βοήθημα που θα λάβουν από το κράτος σε Bitcoin και μετοχές, ενώ το 61% δηλώνει ότι θα επιλέξει Bitcoin αντί των μετοχών.
«Το Bitcoin είναι η προτιμώμενη επενδυτική επιλογή μεταξύ των δικαιούχων του βοηθήματος. Αντιστοιχεί στο 60% των δαπανών, κάτι το οποίο μπορεί να συνεπάγεται πρόσθετη δαπάνη 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για Bitcoin. Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει το 2-3% της αγοράς του Bitcoin, η οποία, πλέον, φτάνει το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια».

Ο Biden δίνει χρήματα και οι Αμερικανοί αγοράζουν κρυπτονομίσματα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden την προηγούμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις Μαρτίου, υπέγραψε μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το εν λόγω «πακέτο», γνωστό ως Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, προβλέπει χρηματικό βοήθημα 1.400 δολ. για πολίτες που κερδίζουν λιγότερα από 80.000 δολ. τον χρόνο.
Πολλοί Αμερικανοί ήδη λαμβάνουν χρήματα μέσω άμεσης κατάθεσης, ενώ άλλοι περιμένουν ταχυδρομικές επιταγές. Σημειώνεται πως αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά βοήθημα προς τους Αμερικανούς.
Τον Απρίλιο του 2020 έλαβαν χώρα άμεσες μεταβιβαστικές πληρωμές ύψους 1.200 δολ. και τον Ιανουάριο του 2021 ύψους 600 δολ.
Οι χρήστες κρυπτονομισμάτων που επένδυσαν τα 1.200 δολ. στο Bitcoin πέρυσι μπορεί να έχουν κέρδη έως 10.000 δολ. τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μετά την άνοδο του περιουσιακού στοιχείου στα 60.000 δολάρια το 2021.