Μνήμες GameStop ξυπνά η fintech AMTD Digital – Ασταμάτητο ράλι 21.400% στη Wall Street

Μνήμες GameStop ξυπνά η fintech AMTD Digital – Ασταμάτητο ράλι 21.400% στη Wall Street

The Wall Street Journal reports hackers, alleged to be from China, broke into computers at the U.S. Chamber of Commerce.

Η AMTD Digital, θυγατρική της επενδυτικής εταιρείας συμμετοχών AMTD Idea Group

Μνήμες GameStop και τη μανία για meme stocks, που ξέσπασε το 2021, φέρνει στην επιφάνεια της επενδυτικής κοινότητας η  AMTD Digital. Η ελάχιστα γνωστή εταιρεία fintech με έδρα το Χονγκ Κονγκ είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται 126% μόνο την Τρίτη.

Η AMTD Digital, θυγατρική της επενδυτικής εταιρείας συμμετοχών AMTD Idea Group, εισήλθε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα μέσα Ιουλίου και δύο εβδομάδες αργότερα η μετοχή της έχει αυξηθεί 21.400%, στα 1.679 δολάρια, έναντι της τιμής της IPO στα 7,80 δολ. 

Η κίνηση αυτή ώθησε την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 310 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μεγαλύτερη από αυτή της Coca-Cola και της Bank of America, σύμφωνα με το FactSet. Η AMTD Digital παράγει έσοδα κυρίως από τις δραστηριότητές της σε ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα οποία όμως δεν ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια δολάρια το 2021. 

Οι συναλλαγές θυμίζουν τη μανία του GameStop του 2021, όπου μια ομάδα μικρών επενδυτών που συνεννοούνταν μέσω Reddit κατάφερε να αυξήσει τις τιμές των μετοχών και να προκαλέσει τους short sellers.

Πράγματι, το ticker HKD έγινε η πιο δημοφιλής αναφορά στο chat room του Reddit WallStreetBets, σύμφωνα με τον εναλλακτικό πάροχο δεδομένων Quiver Quantitative.

Η ADR της AMTD Idea Group ήταν επίσης η μοναδική μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές στην πλατφόρμα Fidelity στις 2 Αυγούστου.

Η έντονη κερδοσκοπική συμπεριφορά μεταξύ των λιανικών επενδυτών εκνευρίζει για άλλη μια φορά πολλούς στη Wall Street.

«Όπως μάθαμε τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονότα όπως αυτό προκαλούν αυτό που θα έλεγα ότι είναι ευκαιρίες για κέρδος, αλλά μεγάλος κίνδυνος για ζημιές, ιδιαίτερα για τους ιδιώτες επενδυτές μας», δήλωσε ο Jay Clayton, πρώην πρόεδρος της SEC. Πάντως, η AMTD Digital εξέδωσε ένα «ευχαριστήριο σημείωμα» προς τους επενδυτές την Τρίτη, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά την αγορά για τυχόν ανωμαλίες συναλλαγών.

«Από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν ουσιώδεις συνθήκες, γεγονότα ή άλλα θέματα που να σχετίζονται με τις επιχειρηματικές και λειτουργικές δραστηριότητες της Εταιρείας μας από την ημερομηνία IPO», ανέφερε η AMTD Digital στη δήλωση.