Mondelez: Αύξηση στις πωλήσεις και στα κέρδη προ φόρων

Mondelez: Αύξηση στις πωλήσεις και στα κέρδη προ φόρων

Εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι η πορεία των πωλήσεων θα αντισταθμιστεί στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών της πέτυχε το 2014 η εταιρεία Mondelez Ελλάς, στα 215,5 εκατ. ευρώ έναντι των 215,4 εκατ. πέρυσι, ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημαντικότερη ήταν η αύξηση των καθαρών προ φόρων αποτελεσμάτων, κατά 13% στα 5,5 εκατ. ευρώ έναντι των 4,9 εκατ. του 2013, κυρίως λόγω της βελτίωσης της αποδοτικότητας της λειτουργίας της εταιρείας.

Η πορεία τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους εμφανίζει μια ελαφριά κάμψη των πωλήσεων σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων, επηρεαζόμενη από την συνέχιση του αρνητικού κλίματος στην αγορά και το ευμετάβλητο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον της χώρας. Εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι η πορεία των πωλήσεων θα αντισταθμιστεί στο υπόλοιπο της χρονιάς, εφόσον υπάρχει και μια σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος, ως απόρροια θετικών εξελίξεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, η Mondelez Ελλάς διατηρεί και αναπτύσσει μια σημαντική δραστηριότητα παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής καθώς και εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ επενδύει σε παραγωγικές εγκαταστάσεις, ανθρώπινο δυναμικό, έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων.

Στην Ελλάδα, η Mondelez International (παλιότερα ως Kraft Foods) έχει παρουσία από το 1988 και προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως: σοκολάτες Lacta, Παυλίδη, Kiss, 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μαγιονέζα και κέτσαπ Kraft, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, αλμυρά snacks Fonzies, καφές JACOBS, Maxwell House, ροφήματα TASSIMO, Lacta και Cadbury, τσίκλες Trident, Dentyne, Bubbaloo και καραμέλες Halls.