Mondelez International: Ταχεία ανάπτυξη του προγράμματος Cocoa Life

Mondelez International: Ταχεία ανάπτυξη του προγράμματος Cocoa Life

Στόχος να δημιουργήσει μια ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού κακάο αντιμετωπίζοντας την αποψίλωση και την δημιουργία ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή σε έξι χώρες.

Ταχεία ανάπτυξη σημειώνει το πρόγραμμα προμήθειας κακάο αειφόρου παραγωγής “Cocoa Life” της Mondelez International, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα “Cocoa Life” της Mondelez International εκπληρώνει την αποστολή του, να δημιουργήσει δηλαδή μια ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού κακάο, μετασχηματίζοντας τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης, αντιμετωπίζοντας την αποψίλωση και την δημιουργία ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή σε έξι χώρες προέλευσης του κακάο: Γκάνα, Ακτή του Ελεφαντοστού, Ινδονησία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ινδία και Βραζιλία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέχρι το τέλος του 2017, το πρόγραμμα έφτασε σε 120.500 αγρότες (+31% έναντι 2016) σε 1.085 κοινότητες (+26% έναντι 2016). Μέσα από το “Cocoa Life”, η εταιρεία αύξησε επίσης την προμήθεια βιώσιμου κακάο σε 35%, με αύξηση 14 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2016.

Η προμήθεια βιώσιμου κακάο μέσω του “Cocoa Life” επεκτάθηκε σε περισσότερα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σειράς Cadbury Dairy Milk στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, καθώς και στα μπισκότα Oreo στην Ευρώπη, συνδέοντας ακόμα περισσότερους καταναλωτές που απολαμβάνουν τα προϊόντα της Mondelez International με τους παραγωγούς κακάο.

Η ολιστική προσέγγιση του “Cocoa Life” αντιμετωπίζει ποικίλες προκλήσεις στις κοινότητες καλλιέργειας κακάο εστιάζοντας σε πέντε βασικούς τομείς. Τα επιτεύγματα μέχρι το τέλος του 2017 περιλαμβάνουν :

– Καλλιέργεια: Εκπαιδεύτηκαν 88.134 αγρότες και διατέθηκαν 5,8 εκατομμύρια φυτεύσεις σπόρων κακάο για την αύξηση της παραγωγικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης κακάο υψηλότερης ποιότητας.

– Τοπική κοινωνία: Διευκόλυνε την ανάπτυξη σχεδίων δράσης σε περισσότερες από 1000 κοινότητες, βοηθώντας τους να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους και τους πόρους τους. Αυτά τα σχέδια ελέγχονται από τις κοινότητες και δίνουν στις γυναίκες φωνή κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

– Βιοπορισμός: Παρέχεται σχεδόν σε 52.000 μέλη της κοινότητας, κυρίως σε γυναίκες, πρόσβαση στη χρηματοδότηση και η δυνατότητα βελτίωσης της γνώσης για την οικονομική διαχείριση μέσω των 1.828 λειτουργιών για την αποταμίευση και το δανεισμό. Τα μέλη χρησιμοποιούν αυτά τα κεφάλαια για επενδύσεις, ως κεφάλαια εκκίνησης για νέες επιχειρήσεις, αποκατάσταση των αγροτικών ζημιών, δαπάνες για τη μόρφωση των παιδιών και για αγροτική εργασία.

– Νεολαία: Έχουν ιδρυθεί επιτροπές προστασίας παιδιών σε 516 κοινότητες, με βάση τις παρεμβάσεις μας για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της παιδικής εργασίας. Τα συστήματα παρακολούθησης παιδικής εργασίας και αποκατάστασης (CLMRS) λειτουργούν σε 137 από αυτές τις κοινότητες, ενώ 166 λαμβάνουν εκπαίδευση σύμφωνα με αυτά τα συστήματα (CLMRS) στη Γκάνα.

– Περιβάλλον: Έχουν εκπαιδευτεί περίπου 68.200 μέλη της κοινότητας σύμφωνα με πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον και έχουν διανεμηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέντρα για τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και τη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.