Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ

Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας ανακοίνωσε την αναβάθμιση του αξιόχρεου του ομίλου σε Ba3 από B2.

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service ανακοίνωσε σήμερα την αναβάθμιση του αξιόχρεου του ομίλου ΟΤΕ σε Ba3 από B2.

Η εξέλιξη σημειώνεται, όπως σημειώνει ο οίκος σε σχετική ανακοίνωσή του, υπό το φως της πρόσφατης αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας σε Caa1 από Caa3.

Επίσης αντικατοπτρίζει, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Κάρλος Βίντσερ, «τη βελτιωμένη ικανότητα διαχείρισης κινδύνων ρευστότητας του Ομίλου, τις λειτουργικές του επιδόσεις, τις επιτυχείς προσπάθειες απομόχλευσης υπό το παρόν επιχειρησιακό του σχέδιο και έναντι απαιτητικών συνθηκών αγοράς».

OTE: Αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη στο β’ τρίμηνο

Νέος διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων στον ΟΤΕ
Στο μεταξύ ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι, o κ. Δημήτριος Τζελέπης, Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, αποχωρεί από την εταιρία.

O κ. Τζελέπης κατά την πλέον 10 ετών θητεία του, συνέβαλε στην ανάπτυξη της κατ’ επανάληψη βραβευμένης Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων. Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ευχαρίστησε τον κ. Τζελέπη και του εύχεται κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.

Aπό 8 Αυγούστου 2014, o κ. Ευριβιάδης (Ευρίκος) Σαρσέντης, μέχρι σήμερα Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων και Ειδικών Χρηματοοικονομικών Έργων, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ.

Ο κ. Σαρσέντης εργάζεται στον Όμιλο ΟΤΕ τα τελευταία 10 χρόνια έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων & Στρατηγικής στην COSMOTE. Πριν από τον ΟΤΕ, είχε εργαστεί επί 15ετία σε επενδυτικές τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κος Σαρσέντης έχει πτυχίο Oικονομικών από το London School of Economics & MBA από το City University.