Moody’s: Υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας

Moody’s: Υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία Αα2 υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης το κρατικό αξιόχρεο της Γαλλίας.

Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε αυτή την απόφαση επικαλούμενος τις συνέπειες της «ασθενικής ανάπτυξης» της γαλλικής οικονομίας και των «θεσμικών περιορισμών» στα δημοσιονομικά της χώρας αυτής. Ο οίκος διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι το επίπεδο φερεγγυότητας της Γαλλίας παραμένει «εξαιρετικά υψηλό» ενώ αναθεώρησε επί τα βελτίω την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας, από «αρνητική» σε «σταθερή», κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται μια νέα υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της χώρας μεσοπρόθεσμα.

«Η κυβέρνηση της Γαλλίας δεσμεύεται να συνεχίσει και να εντείνει τις μεταρρυθμιστικές της πολιτικές με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στη χώρ»α, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της υποβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s του κρατικού αξιόχρεου της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

«Τα τελευταία δεδομένα, οικονομικά και δημοσιονομικά, δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει την οικονομία [εξασφαλίζοντας] περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας καθώς και υγιή δημοσιονομικά», υπογράμμισε ο Σαπέν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

«Η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη σθεναρά στη συνέχιση και στην επαύξηση των μεταρρυθμιστικών πολιτικών της οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στη γαλλική οικονομία», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, κατά την ανακοίνωση.