Moody’s: Ισχυρή ανάπτυξη σε ΗΠΑ και αναδυόμενες το 2021, σημαντική υστέρηση στην Ευρωζώνη

Moody’s: Ισχυρή ανάπτυξη σε ΗΠΑ και αναδυόμενες το 2021, σημαντική υστέρηση στην Ευρωζώνη
Photo: AFP

Επί τα βελτίω αναθεώρησε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ αλλά και στις αναδυόμενες αγορές, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τη Ευρώπη, που συνεχίζει να ταλανίζεται από την πανδημική κρίση αλλά και από τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσής της.

Ειδικότερα, η Moody’s αναθεώρησε επί τα βελτίω προηγούμενη πρόβλεψή της τον Νοέμβριο του 2020 για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ από 4,2% στο 4,7%

Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, η ανάπτυξη θα φτάσει στο 7% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 6,1%. Η Κίνα, η Ινδία και το Μεξικό θα είναι οι ηγέτες αυτής της αναπτυξιακής πορείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Moody’s.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να παρουσιάσει σημαντική υστέρηση, με τη Moody’s να αναθεωρεί επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της (3,7% και 4,7%, από 4,7% και 5,2% προηγουμένως, αντίστοιχα).

«Οι επιπτώσεις σε μεμονωμένες επιχειρήσεις, τομείς και περιοχές συνεχίζουν να είναι άνισες και η κρίση COVID-19 θα παραμείνει ως πρόκληση για τις παγκόσμιες οικονομίες πέραν του διετούς ορίζοντα πρόβλεψης» δήλωσε ο οίκος Moody’s.