Μώραλης: «Συνοδοιπόροι» με τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά

Μώραλης: «Συνοδοιπόροι» με τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά

Συνάντηση με στελέχη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά είχε ο νέος δήμαρχος του «λιμανιού».

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σημερα η συνάντηση στο Δημαρχείο του Πειραιά μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλη Κορκίδη, καθώς και με τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπορικό και βιομηχανικό κόσμο του Πειραιά, την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι προτάσεις του ΕΒΕΠ:

1) Για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.

2) Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των πειραϊκών επιχειρήσεων, λόγω των έργων σε μετρό και τραμ

3) Οι ενέργειες του Επιμελητηρίου εν όψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015.

4) Η πρόταση του Ε.Β.Ε.Π. για τη μετεξέλιξη των Επιμελητηριακού Θεσμού, στο δίπτυχο «βιώσιμες επιχειρήσεις-υγιή Επιμελητήρια».

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα την πρόθεση του Προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π. για συνεργασία με το Δήμο προ όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών. Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε πλήρως την σημασία που έχει για την πόλη μας και τους δημότες η υποστήριξη του εμπορικού και Βιομηχανικού κόσμου. Για το λόγο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας θα είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο έργο για την ανάπτυξη του Πειραιά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Γ. Μώραλης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «το Επιμελητήριο θεσμικά και ουσιαστικά θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του δημάρχου για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της πόλης και ότι συνεργασία θα είναι συνεχής και αποτελεσματική».