Morgan Stanley: Γιατί ο S&P 500 έχει περιθώριο ανόδου 11% μέχρι το τέλος του έτους

Morgan Stanley: Γιατί ο S&P 500 έχει περιθώριο ανόδου 11% μέχρι το τέλος του έτους
Θετική έκπληξη τα εταιρικά κέρδη για τη Wall Street…

Τo χρηματιστήριο των ΗΠΑ σημείωσε ισχυρά κέρδη το 2023, χάρη κυρίως σε μια χούφτα τεχνολογικές μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες ενίσχυσαν τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 περισσότερο από 17% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Και ενώ πολλοί αναλυτές αρχίζουν να επισημαίνουν πως οι αμερικανικές μετοχές είναι υπεραγορασμένες, η Morgan Stanley πιστεύει ότι η ανοδική πορεία θα μπορούσε να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο προβλέποντας ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει «κοντά» στις 5.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023 – κάτι που θα σήμαινε αύξηση 10% από το κλείσιμο της Τετάρτης στις 4.510 μον.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι ο δείκτης θα ξεπεράσει το υψηλό των περίπου 4.818 μον., που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο του 2022.

«Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του έτους, ο πόνος των μετοχών και η επακόλουθη έλλειψη αποδόσεων θα εντείνουν τις θετικές ροές κεφαλαίων», δήλωσε ο Andrew Slimmon, διευθύνων σύμβουλος και ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στη Morgan Stanley Investment Management. 

«Τα τριμηνιαία κέρδη σε ετήσια βάση θα μετατραπούν από αρνητικά σε θετικά μετά το τρίτο τρίμηνο. Ιστορικά, αυτό χαιρετίζεται θετικά από τις μετοχές» είπε ο ίδιος.

Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου πρόσθεσε ότι βλέπει επενδυτές να συρρέουν στη λεγόμενη ομάδα μετοχών «Magnificent Seven» κατά το επόμενο τρίμηνο καθώς η θερινή ραστώνη πλησιάζει στο τέλος της.

Σημειώνεται πως η Apple, η Amazon, η Alphabet, η Meta, η Microsoft, η Nvidia και η Tesla αποτελούν το σύνολο των επτά μετοχών τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης που έχουν ωθήσει τη χρηματιστηριακή αγορά ανοδικά φέτος, χάρη στον ενθουσιασμό των επενδυτών γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Παρά τις ήδη υψηλές αποτιμήσεις τους, ο Slimmon βλέπει περισσότερα περιθώρια για άνοδο. «Όσο αυτές οι εταιρείες είχαν μια πολύ καλή χρονιά μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το σημείο που τελείωσαν το 2021 – η εξαίρεση της Nvidia.

Αυτές οι εταιρείες είναι χαμηλότερες σήμερα από ό,τι τελείωσαν το 2021, επειδή πέρυσι ήταν χειρότερο από το έτος ράλι σήμερα» είπε.