Morgan Stanley: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα του ΟΤΕ στο β’ τρίμηνο

Morgan Stanley: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα του ΟΤΕ στο β’ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 64 εκατ. ευρώ, με το καθαρό χρέος στα 2,527 δισ. ευρώ.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι τα στοιχεία του ΟΤΕ θα είναι βελτιωμένα για το β’ τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα ο οίκος «βλέπει» ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ θα διαμορφωθούν στα 64 εκατ. ευρώ, με το καθαρό χρέος στα 2,527 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, η Morgan Stanley εκτιμά ότι ο όμιλος τηλεπικοινωνιών θα εμφανίσει πτώση 9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και θα διαμορφωθεί στα 1,075 δισ. ευρώ, ενώ τα «καθαρά» EBITDA προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένα κατά 8% στα 383 εκατ. ευρώ.

Μιχάλης Τσαμάζ: Διαβάστε τo δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης στον Σωτήρη Δανέζη

Όπως επισημαίνει ο οίκος, τα στοιχεία αυτά είναι βελτιωμένα σε τριμηνιαία βάση έναντι του -11% και -12% αντίστοιχα που ανακοινώθηκε το α’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον οίκο, ο κύκλος εργασιών από την σταθερή τηλεφωνία θα μειωθεί κατά περισσότερο από 9%, ενώ το α’ τρίμηνο η μείωση ανήλθε στο 12%, ενώ μικρότερη έναντι του α’ τριμήνου εκτιμάται πως θα είναι και η υποχώρηση στην Cosmote.

Ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, σε πρώτο πρόσωπο, αποκλειστικά στο FortuneGreece.com

Σε ότι αφορά την μείωση του καθαρού χρέους του ΟΤΕ, εκτιμάται πως σε τριμηνιαία βάση θα υπάρξει μείωση στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της Globul, το pro forma καθαρό χρέος θα διαμορφωθεί περίπου στα 1,8 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα του ΟΤΕ θα ανακοινωθούν στις 8 Αυγούστου.