Μοσκοβισί: Απαιτούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα

Μοσκοβισί: Απαιτούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα

«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου καιρός για χάσιμο», σημειώνει ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων.

«Χρειάζονται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών (…) η νέα κυβέρνηση λειτουργεί λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ωστόσο υπάρχει μια συνέχεια με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο, αλλά και τον Γιώργο Χουλιαράκη, που έκανε πολύ καλή δουλειά ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών. Είμαστε εξοικειωμένοι και έχουμε καλή συνεργασία», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί για τα ζητήματα που αφορούν στη χώρα μας και προσέθεσε:

«Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η οικονομική ομάδα, αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από τις μεταρρυθμίσεις. Συνεπώς θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες. Αυτό γίνεται διότι πρέπει να γίνει η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν για την Ελλάδα τον Αύγουστο».

Ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων: «Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα. Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά το Eurogroup της Δευτέρας. Πρόκειται για αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα» και κατέληξε:

«Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί της οικονομικής προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Το ξέρει αυτό ο κ. Τσίπρας,πρόκειται για ζήτημα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».