Most Admired Companies in Greece: Η μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήμης επιστρέφει για 7η χρονιά

Most Admired Companies in Greece: Η μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήμης επιστρέφει για 7η χρονιά
Το FortuneGreece σε συνεργασία με την KPMG αναδεικνύουν και φέτος τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εταιρικής υπευθυνότητας.

Το Fortune Greece καταρτίζει για 7η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών, νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, τη λίστα «Most Admired Companies».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήμης, που καταρτίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τo 2015, και στα χρόνια που ακολούθησαν καθιερώθηκε ως κορυφαίος θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, επιβραβεύοντας οργανισμούς που δρουν με καινοτομία, ευελιξία εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

Από το 2020 που ενέσκηψε η πανδημία της COVID-19, η έρευνα απόκτησε ακόμη πιο κρίσιμη σημασία. Ο πλανήτης δοκιμάζεται από τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 100 χρόνων, και οι εταιρείες καλούνται και στην Ελλάδα να αποδείξουν έμπρακτα τον λόγο της ύπαρξής τους. Να αναδείξουν ποιες είναι οι πραγματικές τους αξίες.

Η ταχύτητα στη λήψη δράσεων με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, η ευελιξία, η ενσυναίσθηση και η καινοτομία θα αναδείξουν τις επιχειρήσεις εκείνες που θα βγουν από την πανδημία ενισχυμένες στη συνείδηση της κοινωνίας ως αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις!

Η έρευνα αναδεικνύει κάθε χρόνο τις «Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα» και η αξιολόγηση των επιχειρήσεων γίνεται με βάση την εταιρική τους φήμη, με γνώμονα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που εγκαθίδρυσε η αμερικανική έκδοση του Fortune. Η αρχική λίστα αποτελείται από περισσότερες από 350 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρες.

Τα εννέα κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής:

-Καινοτομία
-Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
-Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων
-Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
-Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας
-Οικονομική Επίδοση
-Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία
-Ποιότητα Προσφερομένων Προϊόντων ή Υπηρεσιών
-Εξωστρέφεια / Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα.

Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενικοί Διευθυντές, Marketing Managers, Εμπορικοί Διευθυντές, HR Directors) των 350 και πλέον ελληνικών εταιρειών που θα επιλεγούν, για να προκύψουν, με σειρά κατάταξης, οι «Most Admired Companies». Τα στελέχη καλούνται να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που θα λάβουν από την KPMG, βαθμολογώντας τις εταιρείες του κλάδου τους με γνώμονα τα εννέα κριτήρια του Fortune.

Δείτε την περσινή έρευνα ΕΔΩ

Fortune Dinner: Οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες βραβεύτηκαν στο Four Seasons Astir Palace Athens

*Η πρώτη φάση της έρευνας ξεκινάει στις 5 Μάϊου. Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμες και απολύτως εμπιστευτικές, ενώ τα αποτελέσματα αφορούν αποκλειστικά σε εταιρείες και όχι σε πρόσωπα.

**Εταιρείες οι οποίες δεν δημοσιεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία (έτος βάσης 2019), αλλά πληρούν το κριτήριο του τζίρου άνω των 50 εκατ. ευρώ, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο contact@fortunegreece.com.