MPWGR2024: Η συμπερίληψη ως αναγκαία συνθήκη της τεχνητής νοημοσύνης

MPWGR2024: Η συμπερίληψη ως αναγκαία συνθήκη της τεχνητής νοημοσύνης
Από αριστερά: Γιάννα Ανδρονοπούλου (Microsoft), Εύη Μπουκώρου Γεωργούδα (GENERATION Y), Σταυρούλα Καμπουρίδου (ΔΙΑΣ), Βάντα Γιανναρά (DGTAL), Βασίλης Σαμούρκας, Managing Editor Fortune Greece
Στο Most Powerful Women Summit 2024 που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Στο πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προωθήσει την ισότητα και τη συμπερίληψη συζητήθηκε στο Most Powerful Women Summit 2024 που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Στο σχετικό πάνελ που συντόνισε ο Βασίλης Σαμούρκας, Managing Editor του Fortune Greece, συμμετείχαν η Γιάννα Ανδρονοπούλου, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, η Βάντα Γιανναρά, Managing Director & Chief Client Officer της DGTAL, η Σταυρούλα Καμπουρίδου, CEO της Διατραπεζικά Συστήματα ΔΙΑΣ Α.Ε. και Εύη Μπουκώρου Γεωργούδα, CEO της GENERATION Y.

Η ΤΝ απαιτεί συνεργασίες σύμφωνα με την Γιάννα Ανδρονοπούλου, που αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Microsoft, σε συνέχεια και της συνεργασίας με την Open AI, που διευκολύνουν την συνεργασία του ανθρώπου με την τεχνολογία. Εστίασε στις συνέργειες με άλλες εταιρείες που έρχονται να χτίσουν μοντέλα και εφαρμογές πάνω στις πλατφόρμες ΤΝ αλλά και στον συνεχή διάλογο που απαιτείται με όσους χαράζουν πολιτική.

Σύμφωνα με την κ. Ανδρονοπούλου, όλοι έχουμε ευθύνη να χρησιμοποιούμε την ΤΝ με υπεύθυνο τρόπο ενώ από την πλευρά της η Βάντα Γιανναρά, συμφώνησε και εξέφρασε την άποψη ότι τα ρομπότ δεν θα μας αντικαταστήσουν. Εξάλλου, όπως τόνισε, εμείς φτιάξαμε την ΤΝ και μπορούμε να αποφασίσουμε πώς θα την χρησιμοποιήσουμε.

Η κ. Γιανναρά αφού περιέγραψε τον ορισμό της ΤΝ σημειώνοντας βασικές της ιδιότητες όπως το να σκέφτεται, να αναλύει, να συνθέτει, να ψάχνει δεδομένα, κατέληξε ότι μπορεί να συνεισφέρει με όρους αποτελεσματικότητας και κλίμακας, καθώς μπορεί να βρεί και να επεξεργαστεί γρήγορα δεδομένα.

Ενδεικτική είναι η εξέλιξη των ψηφιακών πληρωμών και του fintech σε αυτό το περιβάλλον. Η Σταυρούλα Καμπουρίδου, εκπροσωπώντας την πιο παλιά fintech στην Ελλάδα μίλησε για τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί. Το IRIS b2b, για παράδειγμα, που το έχουν ενεργοποιήσει 2,5 εκατ. άνθρωποι από μισό εκατ. πριν δύο χρόνια, είναι η αιχμή του δόρατος του χαρτοφυλακίου προϊόντων που έχει αναπτύξει η ΔΙΑΣ.

Εντυπωσιακό δε, σύμφωνα με την κ. Καμπουρίδου, είναι το πόσο γρήγορα τρέχει το ελληνικό δημόσιο, με την ΑΑΔΕ να αποτελεί τον μεγαλύτερο χρήστη του IRIS e-commerce είναι η ΑΑΔΕ. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι οι συναλλαγές στο IRIS b2b φτάνουν τα 3,3 εκατ. από 100.000 πριν από δύο χρόνια. Με άλλα λόγια, σε μία εβδομάδα του Μαρτίου έγιναν όσες συναλλαγές έγιναν όλο το 2020.

Η ΤΝ είναι μια νέα πραγματικότητα που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που μάθαμε να λειτουργούμε, τόνισε η Εύη Μπουκώρου Γεωργούδα, επικαλούμενη έκθεση της JP Morgan που μιλά για επανάσταση παρόμοια με αυτή της έλευσης του ηλεκτρισμού και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας θα υπάρχει πάντα, όπως πρόσθεσε, προκειμένου να ελέγχει τις πηγές άντλησης δεδομένων και τα αποτελέσματα της ΤΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: