Motor Oil: Μνημόνιο συνεργασίας για κατασκευή μονάδας παραγωγής λιπαντικών στην Αλγερία

Motor Oil: Μνημόνιο συνεργασίας για κατασκευή μονάδας παραγωγής λιπαντικών στην Αλγερία
Η επενδυτική δαπάνη για την κατασκευή μονάδας δυναμικότητας 55 χιλιάδων μετρικών τόνων λιπαντικών και 5 χιλιάδων ΜΤ γράσων θα διαμορφωθεί σε 30 εκατ. ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.
Η 100% θυγατρική της Motor Oil, «LPC A.E.», υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εδρεύουσα στην Αλγερία εταιρεία «NAFTAL SPA» για τη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος (Joint Venture), που θα αναλάβει την κατασκευή μονάδας παρασκευής λιπαντικών (ελαίων και γράσων) για τα αυτοκίνητα, τη βιομηχανία και τη ναυσιπλοϊα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Motor Oil, η συμμετοχή της LPC στην κοινή εταιρία θα ανέλθει σε 49% ενώ της NAFTAL SPA (θυγατρική της κρατικής ενεργειακής εταιρείας της Αλγερίας Sonatrach) σε 51%.

Η επενδυτική δαπάνη για την κατασκευή μονάδας δυναμικότητας 55 χιλιάδων μετρικών τόνων λιπαντικών και 5 χιλιάδων ΜΤ γράσων θα διαμορφωθεί σε 30 εκατ. ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Η κατασκευαστική περίοδος εκτιμάται σε 24 μήνες από τη σύσταση της κοινής εταιρείας.