Το Μουσείο των ΑΒΒΑ ανοίγει τις πύλες του στη Στοκχόλμη

Το Μουσείο των ΑΒΒΑ ανοίγει τις πύλες του στη Στοκχόλμη

Στο ABBA The Museum παρουσιάζονται τα αυθεντικά κοστούμια του συγκροτήματος, χρυσοί δίσκοι, αναμνηστικά και περιοδικές εκθέσεις.

«Dancing Queen», «The Day Before You Came», «Take Α Chance On Me», «The Winner Takes it all», «Mamma Mia», «SOS», «Lay all your Love on me», «Gimme! Gimme! Gimme!», «The Name Of The Game»… μπορεί να έχουν περάσει 36 χρόνια από την τελευταία κοινή εμφάνιση των ABBA, όμως τα τραγούδια τους ακούγονται περισσότερο από ποτέ, εμπνέουν, συγκινούν.

Στη μαγεία των δεκαετιών που καθόρισε η μουσική τους και στο νέο κεφάλαιο στην ιστορία τους, που «γράφεται» με πρωτοποριακές σύγχρονες τεχνολογίες, εικονική πραγματικότητα και διαδραστικότητα περιηγούνται οι επισκέπτες του «ABBA: The Museum» της Στοκχόλμης με νέα μόνιμη έκθεση που εγκαινιάστηκε τον Μάιο.

Οι Αγκνιέθα Φάλτσκογκ, Ανι-Φριντ ή Φρίντα Λίνγκσταντ, Μπένι Αντερσον και Μπγιορν Ούλβεους κατόρθωσαν να διατηρήσουν τη δημιουργικότητά τους ζωντανή όλα αυτά χρόνια και είναι ακόμα εδώ. Η επέκταση του Μουσείου με τη νέα διαδραστική έκθεση δείχνει ότι η ιστορία τους συνεχίζεται.

Ο Ματίας Τένγκμπλαντ (Mattias Tengblad), Διαχειριστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου «ABBA: The Museum» σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για το συγκρότημα – φαινόμενο το οποίο διαμόρφωσε το τοπίο της ποπ μουσικής τη δεκαετία του 1970, για τη νέα έκθεση αφιερωμένη στα παγκόσμια επιτεύγματα των μελών του και την επικείμενη παγκόσμια περιοδεία τους, ως AΒΒatars (ψηφιακές πιστές αναπαραστάσεις τους, όπως ήταν στο απόγειο της καριέρας τους το 1979).

Στο ABBA The Museum, στο νησί Τζουγκάρντεν της Στοκχόλμης παρουσιάζονται τα αυθεντικά κοστούμια των ABBA, χρυσοί δίσκοι, αναμνηστικά και περιοδικές εκθέσεις.

Στις 27 Απριλίου του 2018 ανακοινώθηκε ότι ηχογράφησαν δύο νέα τραγούδια, το πρώτο από τα οποία, «I Still Have Faith in You» θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2018.

Ποιοι είναι οι ΑΒΒΑ;

Οι ABBA μια τετραμελής μπάντα αποτελούμενη από δύο παντρεμένα ζευγάρια (Μπιορν – Αγκνιέθα και Φρίντα – Μπένι) είναι ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής και ανέβηκαν στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο την περίοδο 1975-1982. Κυκλοφόρησαν 8 στούντιο άλμπουμ, 1 live, 7 συλλογές επιτυχιών, 73 σινγκλ και 3 box-set και πούλησαν 400 εκατομμύρια δίσκους.