ΜPW Summit (βίντεο): Η ευθύνη των επιχειρήσεων, ο ανθρώπινος παράγοντας και ένας καινούριος αξιακός κόσμος

ΜPW Summit (βίντεο): Η ευθύνη των επιχειρήσεων, ο ανθρώπινος παράγοντας και ένας καινούριος αξιακός κόσμος

Το να είσαι αποτελεσματικός ηγέτης και «σύμμαχος» σημαίνει να είσαι ευέλικτος, να έχεις στρατηγική μακροπρόθεσμη, να υποστηρίζεις την ομάδα σου και να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Πώς διαχειρίζονται στελέχη και εταιρείες τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με στόχο έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο;

H Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune Greece, υποδέχθηκε στο Most Powerful Women Summit την Χριστίνα Αντωνίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, Daikin Hellas τον Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητή Μπάσκετ, τον Αριστοτέλη Παντελιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, METRO AEBE και την Ιουλία Τσέτη, Μέλος του ΓΣ του ΣΕΒ, Πρόεδρο του Global Compact Network, Προέδρο & CEO OΦET.

Δείτε το βίντεο:

Χριστίνα Αντωνίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Daikin

«Οι επιχειρήσεις παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση γνώμης. Βλέπουμε να ενισχύονται τάσεις που έχουν να κάνουν τόσο με την στρατηγική όσο και με τη βιωσιμότητα. Ως Daikin, πιστεύουμε πως μέσα από τα προϊόντα, τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες που φέρνουμε στην αγορά μπορούμε να συμβάλουμε σε στρατηγικά μέτρα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Παναγιώτης Γιαννάκης, Προπονητής Μπάσκετ

«Είχα την τύχη και την ευλογία να κάνω κάτι στη ζωή μου που μου άρεσε πολύ. Πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν πως για να πετύχουμε πράγματα πρέπει να κάνουμε θυσίες. Κατάλαβα από μικρός πως αυτό για εμένα δεν ήταν αρκετό. Ξέρω πολλούς προπονητές που με τον χαρακτήρα τους, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ήταν εκεί για να σε παρακινήσουν και αυτό έδωσε και σε εμένα τη δύναμη να προπονηθώ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έπρεπε να βρω τρόπους να αντιμετωπίσω τους αντιπάλους μου. Το μπάσκετ μοιάζει με την καθημερινότητα. Όπως και στο μπάσκετ, έτσι και στη ζωή, μαθαίνεις την αξία της συνεργασίας και καταλαβαίνεις πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι γύρω σου».

Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, METRO AEBE

«Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της δουλειάς μας. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο όλα τα μέτρα για την πανδημία δημιούργησαν μία πολυπλοκότητα. Κινηθήκαμε γρήγορα καθώς δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου. Αυτό που άλλαξε ήταν ο τρόπος ηγεσίας και επικοινωνίας με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες μας. Αναδείχθηκε ο ανθρώπινος ρόλος, που ήταν σε ένα βαθμό υποτιμημένος. Το 67% των εργαζομένων στα καταστήματά μας είναι γυναίκες, ενώ οι μισθοί ανδρών-γυναικών κινούνται στα ίδια επίπεδα, στο δίκτυό μας. Οι γυναίκες είναι πιο πρακτικές και γενναίες συγκριτικά με τους άντρες και μάλιστα δυσκολεύτηκαν πολύ περισσότερο από αυτούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ιουλία Τσέτη, Μέλος του ΓΣ του ΣΕΒ, Πρόεδρος του Global Compact Network Hellas, Προέδρος & CEO OFFET

«Ξαφνικά κατέρρευσαν όλα τα συστήματα παγκοσμίως, οικονομικά, κοινωνικά, υγειονομικά. Δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε όλους για έναν καινούριο αξιακό κόσμο. Θεωρώ ότι είναι κατάλληλο το έδαφος μέσα από τον ΣΕΒ να κινηθούμε άμεσα και συντονισμένα. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ο θεσμός της ποσόστωσης και των ίσων ευκαιριών».

«Διανύουμε μία εποχή no gender. Δεν έχει σημασία αν είσαι γυναίκα ή άνδρας ηγέτης. Οι επιχειρηματίες πρέπει να διαθέτουμε ισχυρά αντανακλαστικά, ικανά ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Είναι προσόν να αφουγκράζεσαι την κοινωνία. Ηγεσία σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι το όραμα και να το μετουσιώνεις καθημερινά σε πράξη. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών στις επιχειρήσεις, όμως αυτό όπως βλέπουμε δεν είναι ακόμη αρκετό. Στην πανδημία, γυναίκες επιστήμονες ρίχτηκαν στη μάχη. Θεωρώ ότι διανύουμε την εποχή των γυναικών».

Δείτε περισσότερα βίντεο από το Most Powerful Women Summit στο κανάλι του FortuneGreece στο Youtube.