MVS: Σημαντική συμβολή στην ανακατασκευή 2 εμβληματικών κτιρίων στο Λονδίνο

MVS: Σημαντική συμβολή στην ανακατασκευή 2 εμβληματικών κτιρίων στο Λονδίνο

Η MVS, με αφετηρία την ποιοτική δουλειά, την τεχνογνωσία και τις ειδικές κατασκευές υψηλής αισθητικής, ανέλαβε έργα σε συγκεκριμένους χώρους στο εσωτερικό των κτιρίων Mayfair Park Residences και Regent’s Crescent. Πρόκειται για δύο από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου, που ολοκληρώθηκαν το 2021.

Στο πρώτο κτίριο πολυτελών διαμερισμάτων, το Mayfair Park Residences -το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1970 και βρίσκεται στην καρδιά της αριστοκρατικής συνοικίας Mayfair με θέα στο εμβληματικό Hyde Park-, διατηρήθηκαν οι προσόψεις, το εσωτερικό του όμως ανακατασκευάστηκε από την αρχή.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2020 και η MVS ανέλαβε όλες τις προσόψεις σε σύνθεση ξύλου -με ενσωματωμένα κρύσταλλα και ύφασμα-, τα μεταλλικά προφίλ, τα δερμάτινα ράφια και όλα τα έπιπλα -από σύνθεση ξύλου, καπλαμά και μάρμαρο- στα διαμερίσματα του 5ου, 6ου και 7ου ορόφου και στα υπόγεια του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι χώροι ευεξίας έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στις σύγχρονες πολυτελείς κατοικίες του Mayfair Park Residences παρέχονται υπηρεσίες πέντε αστέρων από το γειτονικό ξενοδοχείο 45 Park Lane, Dorchester Collection London, καθώς αποτελούν το πρώτο σύνολο διαμερισμάτων, που ανήκουν στον συγκεκριμένο ξενοδοχειακό όμιλο.

Ακόμη πιο σημαντική όμως ήταν η συμβολή της MVS στην κατασκευή της Penthouse σουίτας του Mayfair Park Residences -ένα από τα ακριβότερα διαμερίσματα του Λονδίνου. Η υπερπολυτελής σουίτα είναι έκτασης 12.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει τη δική της πισίνα στον τελευταίο όροφο, βεράντες 5.000 τετραγωνικών μέτρων και μια σειρά από άλλες παροχές πέντε αστέρων.

Στο συγκεκριμένο έργο η MVS ανέλαβε τις πολύπλοκες, υψηλής αισθητικής ειδικές κατασκευές που απαιτήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και όλα τα ξυλουργικά της σουίτας, όπως ντουλάπες, βιβλιοθήκες, έπιπλα μπάνιου, επενδύσεις τοίχων, ξύλινες και υφασμάτινες οροφές, κινητά έπιπλα και σταθερά έπιπλα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ξύλο, μπρούντζος, κρύσταλλο, μεταλλικά προφίλ, υφάσματα, δέρματα και επιφάνειες με ειδικές επεξεργασίες – special finishes.

Αντίστοιχα, στο ιστορικό κτίριο Regent’s Crescent, -που βρίσκεται στο Regent’s Park, την πιο αριστοκρατική συνοικία της Βρετανικής πρωτεύουσας- η ανακατασκευή του διήρκησε πέντε χρόνια και τα εμβληματικά αρχοντικά του με τις υπέροχες αναλογίες τους μετατράπηκαν σε κατοικίες υψηλών προδιαγραφών.

Σε αυτό το κτίριο, που αποτελεί ορόσημο για το Λονδίνο από τις αρχές του 19ου αιώνα, η MVS ανέλαβε όλη την επίπλωση, την επένδυση των τοίχων, τα υφασμάτινα πάνελ και τα μεταλλικά διακοσμητικά trims στον χώρο της κύριας υποδοχής, στην κεντρική σκάλα, στους διαδρόμους, στα lobbies, στα δύο κεντρικά coffee lounges, στα κλιμακοστάσια και στους κοινόχρηστους χώρους ευεξίας της πισίνας, του σπα και του γυμναστηρίου στο πρώτο υπόγειο, έκτασης 9.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στα συγκεκριμένα έργα, η MVS εφάρμοσε μία σειρά από καινοτομίες, μεταφέροντας την τεχνογνωσία που διαθέτει σε υπερπολυτελείς κατασκευές θαλαμηγών στην κατασκευή κτιρίων.

Η προκατασκευή και κατασκευή όλων των έργων έγινε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της MVS, στο Κρυονέρι και στη συνέχεια στάλθηκαν στο Λονδίνο για την τελική εγκατάσταση, επιτυγχάνοντας ακρίβεια χιλιοστού στην εφαρμογή.

Αναφερόμενοι στα εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου, οι ιδρυτές της MVS, Μάριος Στεργίου και Στέφανος Μάνος, δήλωσαν σχετικά, “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η MVS κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων της Ευρώπης και να υλοποιήσει με επιτυχία έργα σε αυτά τα ιστορικά κτίρια διεθνούς βεληνεκούς στο Λονδίνο. Η MVS θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία με το βλέμμα στραμμένο και σε άλλα κορυφαία έργα υψηλών απαιτήσεων τόσο στην κατασκευή Mega Yachts όσο και στην κατασκευή κτιρίων.”

 Η MVS από το 2006 έως σήμερα, μεγεθύνει σταδιακά αλλά σταθερά το χαρτοφυλάκιο των εργασιών της σε ακίνητα, καθώς έχει υλοποιήσει έργα σε κτίρια υψηλών προδιαγραφών στο Μονακό, στο Παρίσι, στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολή, στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στην Κύπρο.